Opgiver sigøjnerklan

 

Samfundet stadig totalt til grin. Nu, hvor sigøjner-familien Levakovics groteske liv ruller på tv, hidser mange danskere sig igen op og stiller det evige spørgsmål:

Jamen, hvordan er det muligt? Hvorfor kan man ikke stoppe dem?

Det er dybt provokerende for de fleste, at de 50 Levakovicer skider højt og flot på samfundet - nu på femte årti.

Familien er massivt kriminelle sideløbende med, at de - bl.a. ved raseriudbrud og trusler på bistandskontorerne - malker de sociale kasser for millionbeløb. De røver, stjæler og platter skruppelløst - og helst fra godtroende, værgeløse oldinge. Vader ud og ind ad fængslerne.

Ingen i familien over 18 år har et fast arbejde. Ingen løfter tilsyneladende en finger for at forbedre sig, eller for at nye generationer i gangsterklanen eventuelt kunne bryde familietraditionen.

De Konservative kommer nu med en såkaldt ’Levakovic-pakke’ af lovforslag. Fint nok, at politikere prøver at standse familiens hærgen. Desværre er pakken en gang jask, der kun endnu en gang udstiller afmagten. Det ligner noget venstrehåndsarbejde for at spille smarte og handlekraftige her i et valgår, på en baggrund, hvor folk hjemme foran TV er rasende. Der må tænkes større og bedre!

Spørgsmålet er, om det kun er nye, skrappe regler - som formentlig ikke engang kan gennemføres - der skal til.

Med deres opfarende temperament og trusler flyver Levakovicerne i stor stil under radaren på mange af de skrappe regler, der allerede eksisterer, og som burde stoppe det skrupforkerte cirkus.

En opførsel, der ifølge flere ansatte i Københavns Kommune gør, at bistandskontorerne blåstempler ansøgninger fra familien for at slippe for ubehagelige situationer.

Man kan ikke forvente, at offentligt ansatte i frontlinjen skal tackle folk som Levakovicerne. Men man burde kunne støtte dem, så reglerne gælder for alle - uanset hvor skræmmende borgerne er.

0 kommentarer
Vis kommentarer