Oppositionen der forsvandt

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

DET må være umuligt for Mette Frederiksen at få armene ned. Faktisk tror jeg, hun vil være i stand til at række helt op i himlen og klappe Gud på skulderen. 

DE milde gaver bare regner ned over hende. Først valget, hvor Løkke brændte den borgerlige lejr ned med sin flirt. Så Trumps absurde idé om Grønland og et totalt lammet Venstre, der forsøger at rejse sig igen efter en dobbelt knockout af formand og næstformand, hvilket gør, at den sidste rest af en slagkraftig opposition til Mette Frederiksens regering åbenlyst har lange udsigter.

FOR virkeligheden er, at det ser slemt ud blandt Løkkes forhenværende venner i den borgerlige lejr. Søren Pape Poulsen tæller åbenbart stadig stemmer efter valgfremgangen, Liberal Alliance har valgt en tidligere hooligan som leder af den sårede lilleput-flok på fire mand, og Tulle leder fortsat efter både sin egen og Dansk Folkepartis identitet. Og Pernille Vermund havde de alle allerede afskrevet, inden valget var overstået.

DET betyder, at når Folketinget åbner om tre uger, står det borgerlige Danmark uden kampklare kræfter til at udfordre den siddende regering. Det er der ellers god grund til, at nogen gør. For midt i Mette Frederiksen-euforien er der en bagside, som bør udfordres.

METTE Frederiksen har ved regeringsovertagelsen vist, at det socialdemokratiske projekt er at sætte fuld turbo på at udnytte magten over embedsværket med Martin Rossen som indpisker og bidsk bulldog. 

FOR at tilse, at det ikke udvikler sig til socialdemokratisk magtfuldkommenhed, kræves, at vi har en vågen opposition og ikke en lam vagthund, der slikker sår. Genopretningen af det borgerlige Danmark i Folketinget kan tage år. 

SPØRGSMÅLET er, om vi overhovedet har et reelt borgerligt alternativ til Mette Frederiksen ved næste valg. Jeg tvivler.

MAN kan ikke bebrejde socialdemokraterne, at de giver den maks. gas, mens oppositionen forvirret stavrer rundt i brokkerne fra den borgerlige borg. 

MEN det er skidt for Danmark. Styrken i vores demokratiske model har altid været, at ingen kunne tromle igennem, men var nødsaget til at lytte til højre og venstre.

DET behøver Mette ikke. Til højre er der ikke noget at lytte til. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+