Oprøret fra vest

LARS LØKKES gode ven, Hernings bykonge Lars Krarup, har fået nok.

Han har den seneste tid kritiseret Venstre på Christiansborg for at sælge ud af partiets politik til fordel for ministertaburetter, men kritikken er blevet holdt internt.

Nu går han åbent ud i Jysk Fynske Medier og undsiger regeringens forslag på markante områder.

LARS KRARUP led et smerteligt nederlag i kampen om placeringen af en ny politiskole. Han føler sig svigtet af folketingspolitikerne, hvilket selvfølgelig også er medvirkende til oprøret fra vest.

Herning-borgmesteren mener, at VLAK-regeringen har fejlet på mindst fire områder:

Ved at lave et uddannelsesloft, ved ikke at tilslutte sig det nye trafikforlig uden om regeringen, ved at lave en omvendt Robin Hood og skåne de dyreste boliger i forbindelse med forslaget til ny boligbeskatning og ved at være for fremmedfjendtlig i definitionen på det at være dansker.

FOR LARS LØKKE kommer Krarups kritik på det værst tænkelige tidspunkt.

Som regeringschef er han kørt fast efter Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis forbrødring. Og internt i Venstre diskuterer man oftere og oftere, hvem der skal være formand efter ham.

Det rammer også hårdt, at kritikken kommer netop fra Lars Krarup, der er den mest magtfulde af Venstres 49 borgmestre. Han har sagt nej til ministerposter og til det betydningsfulde job som formand for Kommunernes Landsforening.

KRARUP HAR HIDTIL været én af Lars Løkkes stærkeste støtter, som gik til modangreb, da Løkke var hårdt såret af GGGI-fråseriet og tøjskandalen.

Det var også Lars Krarup, der i de afgørende timer under formandsopgøret i 2014 stillede sig på Løkkes side og hindrede hans fald.

SÅ HERNING-BORGMESTEREN ved, at hans kritik gør ondt og kan skade Løkkes position.

Men han har behov for at profilere sig op til kommunalvalget til november – ikke mindst på baggrund af balladen om politiskolen, hvor han stod tilbage som den store taber.

Modsat Løkke vil Krarup for alt i verden undgå prædikatet som en politiker, der bare sidder for at sidde.

45 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere