Os mod dem

 JEG ER IKKE politiker. Tværtimod, understregede Pernille Vermund på Nye Borgerliges årsmøde i weekenden.

Hun brugte det meste af sin taletid til at opildne en ’os mod dem’-stemning blandt de delegerede.

DE FOLKEVALGTE på Christiansborg er nogle slapsvanse, en samling elitære levebrødspolitikere, som er skyld i alskens ulykker.

I modsætning til Vermund og hendes kolleger i ånden, som bruger alle deres vågne timer på at tale den almindelige danskers sag.

HVOR ER DET lige, vi har hørt en lignende retorik? Ja, rigtig, hos Donald Trump, der blev præsident efter en svovlende tilsvining af eliten i Washington.

En hel del borgerlige betragter Pernille Vermund som et frisk pust, og partiet står da også ifølge meningsmålingerne til at komme ind i Folketinget med fire-seks mandater.

DE SKAL BRUGES til at få tre ufravigelige krav gennemført:

Totalt asylstop. Kriminelle udlændinge skal udvises konsekvent efter første dom. Udlændinge, der opholder sig i Danmark, skal forsørge sig selv.

INGEN STATSMINISTER vil kunne opfylde disse krav, da de strider mod både grundloven, EU-traktater og internationale konventioner, som Danmark har tilsluttet sig.

Det rager dog Pernille Vermund en papand. Hvis ikke Lars Løkke siger ja og amen, kan han glemme alt om genvalg. Så vil hun pege på sig selv som statsminister.

MEN DA Nye Borgerlige kan blive tungen på vægtskålen, er regeringspartierne yderst påpasselige med at udtale sig negativt om partiet.

Jyllands-Posten betegner Nye Borgerlige som ’svigermors mareridt i den blå familie’ og skriver:

’Alle kender situationen, hvor én i familien slæber en ny kæreste med hjem, som ikke passer ind. Typen, som har ubekvemme politiske synspunkter og taler lidt for højt. Hurtigt opstår den akavede stemning, hvor ingen ved, hvordan man bedst gebærder sig for at bevare hyggen over middagsbordet.’

NÅR FØRST VALGET er udskrevet, og den egentlige valgkamp starter, vil Pernille Vermund få svært ved at stå distancen, når det afsløres igen og igen, at Nye Borgerlige er blank på en masse områder, som optager danskerne: Sundhed, ældrepleje, miljø, skoler m.m.

Vermund spiller på politikerleden uden tanke for, at hun selv er en del af den.