Annonce:
Annonce:

'Outstanding'

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

SE GODT PÅ billedet af dette venlige ansigt. Han er Danmarks mest feterede bankmand. For nylig var han et stort smil, da han modtog Årets Erhvervspris i Silkeborg. På vegne af sig selv - og banken, naturligvis.

Men han er ikke din ven.

ANDERS DAM er øverste direktør i Jyske Bank, og fra hovedkvarteret i Silkeborg hiver han skamløst milliarder op af lommerne på danske boligejere, som kæmper med at få enderne til at mødes. Det blev afsløret i går, da han kunne præsentere Jyske Banks største overskud nogensinde: 3,75 milliarder efter skat. Næste år regner direktør Dam med, at overskuddet bliver endnu højere.

Direktøren har i det hele taget svært ved at styre sin begejstring. 'Når vi ser på 2022-resultatet, var fjerde kvartal helt outstanding,' siger han blandt andet på bankens egen hjemmeside.

Annonce:

PROBLEMET MED Jyske Banks rekordstore overskud er, at pengene kommer et sted fra. De er fisket op af lommerne på hårdtarbejdende danskere, som lige nu skal betale både stigende renter og rekordhøje gebyrer på deres boliglån - de såkaldt bidragssatser. Bankerne skovler altså penge ind på både gyngerne og karrusellerne.

JYSKE BANK og de andre store banker må godt tjene penge til deres ejere. Kapitalismen fungerer, og den gør nogle mennesker rigere end andre. Sådan er det. Bankerne må også godt polstre sig til dårlige tider - det er faktisk en nødvendighed, at bankerne er robuste.

Men der kommer et tidspunkt, hvor fornuften stopper. En dag, hvor grådigheden og skamløsheden tager over. Den dag er kommet nu.

Bankdirektør Dam bør lukke øjnene og trække vejret dybt, næste gang han er alene på sit fine kontor i Silkeborg. Og så bør han huske på, at under finanskrisen, da bankerne havde brug for hjælp, stod danskerne klar med den ene bankpakke efter den anden.

Den ene tjeneste er den anden værd. Og nu er det bankdirektørernes tur til at hjælpe os.

Annonce:

Det er i øvrigt ikke noget, som kun Ekstra Bladet mener. Det mener flere økonomer, og i sidste uge udkom Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med en overraskende rapport. Efter at have indhentet nøgletal hos landets banker og realkreditinstitutter kunne styrelsen slå fast, at bankerne i Danmark har penge nok til dårlige tider. Og derfor er argumentet for de høje bidragssatser pist væk.

EKSTRA BLADET opfordrer direktør Dam til at sænke bidragssatserne markant.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
375 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: