Overvågnings-minister

NOGEN UNDRER sig måske over, hvad Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, går og foretager sig.

Ud over at køre i sin Audi, der endte med at blive en BMW, samt opdatere sin Facebook-profil, fordi han har en ’islænder’ med hjem fra Færøerne.

DET BEGYNDER FAKTISK at stå klart, hvad landets nye udenrigsminister laver. Den liberale formand lever fuldt op til sit løfte om, at ’som udenrigsminister er jeg ikke Liberal Alliance.’

Samuelsen erklærede sig onsdag i Folketinget helt på linje med East Stratcom. Den danske debattør Iben Thranholm, spreder russisk misinformation. East Stratcom er en slags FBI for EU, der åbenbart udarbejder lister over borgere, som ikke helt er med på EU’s syn på verden.

IBEN THRANHOLM har forrige år skrevet i et debatindlæg i et internationalt russisk magasin, at Europa er til fare for sig selv ved at tillade massiv muslimsk indvandring.

Dansk Folkepartis Marie Krarup spurgte så onsdag udenrigsministeren, om det er rimeligt, at en dansk islamkritiker er opført på EU-taskforcen East Stratcoms liste over borgere, der spreder russisk misinformation, fordi vedkommende skriver, at Europa svigter sine værdier ved at tillade muslimers indvandring til Europa?

Anders Samuelsen svarede ’ja’. Eller svaret lød helt retvist: ’Hvis spørgeren henviser til et indlæg fra debattøren Iben Thranholm, der blev publiceret af Russia Insider i oktober 2015, er jeg enig i taskforcens vurdering af, at det udgør et typisk eksempel på Kremls narrativ om Vestens moralske kollaps.’

DER ER MEGET at sige herom. Iben Thranholm er muligvis ikke den bedste og mest begavede analytiker. Hun har også ment, at Harry Potter-universet var farligt, destruktivt og et angreb på kristendommen. Men Thranholm har vel ytringsfrihed uden at skulle registreres som alle andre?

Desuden er hendes synspunkt ikke ligefrem usædvanligt. Selv om nogle skrivebordsagenter hævder, det flugter med ’Kremls narrativ om Vestens moralske kollaps’.

En rettænkende udenrigsminister ville naturligvis have svaret, at det går ikke. Selvfølgelig skal Thranholms navn ikke stå på den liste. Det er imod alle frihedsrettigheder, Danmark bygger på. Og det er det modsatte af liberalt.

MEN SAMUELSEN er som sagt ikke længere liberal. Det er ophørt, efter han ’har sat sig som den fagligt mest kompetente i udenrigsministerstolen’, som han har udtrykt det.