På kattepoter

DEN SVENSKE regering er blevet uvenner med det saudiarabiske regime. Dels på grund af en opsagt våbenaftale, dels fordi udenrigsminister Margot Wallström har udtryk kritik af manglen på basale menneskerettigheder i diktaturstaten.

I Danmark går regeringen den modsatte vej og forsømmer ingen lejlighed til at please de stenrige oliesheiker, som idømmer kvinder offentlige pisk, efter at de er blevet gruppevoldtaget.

VI SENDER kronprinsen til kongens begravelse, og udenrigsminister Martin Lidegaard aflægger høflighedsbesøg i Riyadh, hvor han roser landets repræsentant i Danmark, Hans Excellence Mohammed Ibrahim al-Agail!

Så det er helt i tråd med den officielle linje, at Lidegaard går på kattepoter i forbindelse med ambassadørens eskapader, som Ekstra Bladet har afsløret de seneste uger.

SAUDI-AMBASSADØREN har skabt forargelse ved at kræve særbehandling til sin mor på Rigshospitalet og Hvidovre Hospital og spise sine ansatte af med sulteløn og arbejdsuger på op mod 100 timer.

Diplomater kan ikke retsforfølges, men det forventes, at de overholder det pågældende lands love og regler og i øvrigt opfører sig ordentligt.

INGEN KAN PÅSTÅ, at Hans Excellence al-Agail opfører sig særligt diplomatisk.

Og da slet ikke de patienter og sygeplejersker, som kom i berøring med ham under moderens hospitalsophold. Ambassadørens eneste ven i behandlersystemet synes at være vicedirektør Torben Mogensen, men han har selvfølgelig også været til fin middag på ambassaden. Med frue.

DANSK FOLKEPARTIS Peter Skaarup bad udenrigsministeren om en redegørelse, men den var mildest talt intetsigende: En masse glatten ud – og en masse sort snak.

Hvis den saudiarabiske ambassadør i Stockholm havde optrådt som sin kollega i København, ville vedkommende være blevet kaldt til samtale i det svenske udenrigsministerium og blevet belært om, hvordan man opfører sig i et fremmed land.

DET VIL IKKE SKE i Danmark. Dertil er udenrigsminister Lidegaard Saudi-Arabien alt for følgagtig.

Vi skal jo nødigt risikere, at Arlas eksport styrtdykker!

76 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere