Panik før lukketid

VLAK-regeringen og deres faste diktator Dansk Folkeparti har nu haft fire år til at gøre Danmark bedre. Men hvad har de reelt ændret? 

Ikke noget, hvis man spørger 64-årige Kate Pedersen, der er sygemeldt med hjertesvigt og dårlig hofte og netop igen har fået afslag på seniorførtidspension.

Som mange andre undrer hun sig over, at politikerne nu pludselig lover bod og bedring til ældre, der er for unge til pension, men for syge til at arbejde.

Men hvorfor sker det først her fem minutter i valgkamp? 

Problemet er ikke nyt, hvilket vi har påvist i Ekstra Bladet i årevis. Pensionsreformen fra 2011 udhulede efterlønnen og hævede pensionsalderen, og det såkaldte sikkerhedsnet for de nedslidte, seniorførtidspensionen, virker ikke. Alle – både de der kan og ikke kan – skal blive længere på arbejdsmarkedet. De fleste af os har ingen problemer, men hvad med sygeplejersken, mureren, brolæggeren og andre med hårdt fysisk og psykisk arbejde? 

Hvorfor har regeringen ikke for længst løst problemet med de nedslidte? Hvorfor har de siddet på hænderne i fire år. Det ligner ganske enkelt panik før lukketid, at regeringen nu efter alt at dømme indgår en aftale med Dansk Folkeparti i næste uge. 

Socialdemokraterne satte sagen på dagsordenen efter Ekstra Bladets seneste kampagne i januar. Siden har Lars Løkke Rasmussen kaldt sossernes forslag ’det største bedrag i nyere tid’. Ja, det er et luftkastel, men dog et reelt ønske om at ændre tingene. Nu kommer regeringen og Dansk Folkeparti så humpende, fordi de godt kan se, at det er en sag, der optager vælgerne.

Og selvfølgelig er det det. For hvis man er en 20-årig murer, er der eddermame lang vej til en pensionering som 75-årig. Eller hvis man er en 52-årig sosu-assistent, der allerede er nedslidt. Eller som Kate Pedersen er 64 år og kronisk syg.

Regeringen er åbenlyst kun styret af, at de er bange for vælgernes dom.

Men jeg kan garantere, at vi her på Ekstra Bladet vil holde både VLAK, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne fast på, at der skal ske noget, så det hele ikke ender i et luftkastel efter valget.

168 kommentarer
Vis kommentarer