Panik i whiskybæltet

AT OVERVÆRE Gentofte Kommunes jammerklager, fordi de skal huse 300 flygtninge, er som at se Joachim von Ands vanvidsscener, hvis han har tabt en 25-øre ned i en kloakrist.

BORGMESTEREN, Hans Toft, er en dreven dramaqueen, hvis der er optakt til den mindste rift i rigmands-idyllen. Men nu er han åbenbart ved at løbe tør for repertoire.

HAN har pustet sig indigneret op. Han har slået sig på lommerne og undskyldt: Desværre – jeg har ingen småpenge på mig i dag. Udligningsordningen har nappet min sidste femøre.

HAN er gået til modangreb og har udpeget forfaldne cykelskure på Lolland og taberagtige husmandssteder på Falster som langt mere passende adresser for flygtninge. Han frygter ’ghetto-dannelse’ – jamen, herregud, Gentofte er jo én stor au pair-betjent ghetto, så det argument er da et pragtskud i foden.

I STEDET for sympati har stakkels Gentofte i øvrigt fået mere end fordoblet sin flygtningekvote, da det viste sig, at kommunens au pair-piger ved en fejl blev regnet med som en belastende gruppe indvandrere ...

NU HAR Hans Toft så startet palæ-stuntet. Han vil have installeret flygtninge i statens forskellige slotte og palæer i Gentofte Kommune. Og det skal naturligvis ikke være til markedslejen – det er jo staten, der tvinger kommunen ud i dette kulturskænderi. Meningen var vel, at staten skulle vige forfærdet tilbage og sige: Nej nej! Ikke slottet, Hans! Men truslen preller totalt af.

KREJLERIET om huslejen kan borgmesteren åbenbart også godt glemme alt om.

GENTOFTE bugner jo af arbejdspladser, så i stedet for at flæbe skulle Toft se at komme i omdrejninger.

Selv Frederiksberg-ghettoen er i fuld sving med at skaffe jobs og fede villaer til sine flygtninge, med såkaldte branchepakker.

Nu hvor kommunerne ikke får refunderet udgifterne af staten som før, sker der pludselig mirakler.

Til april starter 20 flygtninge for eksempel i praktik i Tivoli efter aftale med Frederiksberg!