Annonce:
Annonce:

Papes bolig-bingo

Søren Pape i sin fine lejlighed i Viborg med udsigt til domkirken. Foto. Ernst van Norde.
Søren Pape i sin fine lejlighed i Viborg med udsigt til domkirken. Foto. Ernst van Norde.
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

HVOR HELDIG har man dog lov til at være på boligmarkedet?

Tag for eksempel de konservatives statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, som på forunderlig vis har scoret en almen luksuslejlighed i hjertet af domkirkebyen Viborg.

NU VIL vi ikke kaste om os med ord som pamperi og kammerateri, men det er da særegent, at en ejendom, som har fået offentlig støtte til renovering. fordi den skulle huse et alment senior-bofællesskab, er endt som to fashionable lejligheder. Søren Pape bor i den ene. Næstformanden i Boligselskabet Sct. Jørgen bor i den anden.

EKSTRA BLADET har længe gravet i sagen, som statsministerkandidaten har vægret sig mod at kommentere. Søren Pape er som bekendt tidligere borgmester i Viborg.

Og han var lige præcis byens førstemand, da boligselskabet købte ejendommen af netop Viborg Kommune.

Annonce:

Pape var også borgmester, da boligselskabet fik offentlig støtte til at renovere ejendommen, under forudsætning af at det skulle være et bofællesskab med tre boenheder. Sådan endte det ikke.

SKÆBNEN VILLE, at der ikke var levende sjæle i Viborg og omegn, som ville bo i bofællesskab på de forudsætninger, man havde fået støtte til. Ingen overhovedet. Og det var heldigt for Søren Pape, som i 2016 rykkede ind i ejendommen og satte sig på en lejlighed på 144 kvadratmeter, hvilket han betaler 9142 kroner for om måneden.

PROBLEMET er blot, at en almen familielejlighed som Søren Papes maksimalt må være 115 kvadratmeter, medmindre den lejes ud til fire personer, hvoraf én er stærkt bevægelseshæmmet. Og det er Søren Pape i hvert fald ikke. Sådan som han løber rundt og skælder ud på Mette Frederiksen.

Annonce:

HELT UDEN humor er den konservative statsministerkandidat dog ikke. Han holder fast i, at han bor i et bofællesskab. Med sig selv. Ekstra Bladets graven i det kreative boliglotteri i Viborg har dog fået boligselskabet Sct. Jørgen til at rekvirere et notat om sagen hos advokatfirmaet Poul Schmidt.

IGEN ER heldet med statsministerkandidaten. Det er ganske vist ikke i orden, at han bor i en lejlighed, som har status af bofællesskab, men i følge advokatnotatet er det kun en ’midlertidig foranstaltning’, at Søren Pape kan leje sig ind på de gældende vilkår. En midlertidig foranstaltning, som har stået på i seks år.

NÅR HELDET igen er med de konservatives frontfigur, skyldes det, at han ikke kan blive smidt på gaden, selvom han er lejer i strid med det oprindelige formål. At der ikke har været styr på tingene, kan ikke ligge lejerne til last. Det er advokatfirmaets konklusion. Og det er da heldigt for byens tidligere borgmester og nuværende konservative statsministerkandidat.

Annonce:

SØREN PAPE kan således blive boende i sit enmandsbofællesskab i Viborg, lige så længe han lyster. I øvrigt tæt på en række andre af byens spidser, som også har haft heldet med sig i egnens helt specielle boligspil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
709 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: