Papes pyntegrønt

’GOD DAG for miljøet! Regeringen har i dag accepteret vores krav om yderligere kvælstofreducerende tiltag. Tilfreds!’

Med disse ord på Twitter jublede partiboss Søren Pape (K) i går over et tilsagn fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) om at imødekomme de konservatives krav om udledning af mindre kvælstof i 2017 og 18 som ’betaling’ for landbrugspakken.

PAPE flår bjørnen, inden den er skudt. Han har krævet 624 tons mindre på markerne, men Esben Lunde nægter at sætte tal på, før forhandlingerne om en såkaldt naturpakke indledes om tre uger.

Adspurgt, om der kan blive tale om alt fra 1 til 624 tons, svarer ministeren:
- Ja, det er fuldstændig rigtigt!

OG NÅR MAN kender Venstres forhandlingsmoral, ved man, at de ligesom missionsfolk vil sælge en ko i Herrens, Sønnens og Helligåndens navn, selv om den er trepattet.

Dertil kommer, at både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance højlydt gør opmærksom på, at de jo også skal spørges, inden en aftale er på plads.

SÅ DET KAN resultere i, at de konservative i sidste ende må nøjes med lidt pyntegrønt, som de så vil forsøge at udlægge som en politisk sejr på linje med fjernelsen af Eva Kjer Hansen som fødevareminister.

Det er uforståeligt, at de ikke krævede deres grønne krav imødekommet, inden de lagde stemmer til landbrugspakken.

Det er som bekendt altid bedre at forebygge end at reparere.

OG SELV OM de konservative skulle få alle deres ønsker indfriet, vil det kun have minimal betydning for de miljøskader, som landbrugspakken forårsager.

Som miljøforskeren Stiig Markager har udtrykt det:
- Det svarer til at køre 70 km/t. på en strækning, hvor man må køre 50 km/t., og så sænke farten til 68!

DET VIL VÆRE ønskværdigt, om Danmarks Naturfredningsforening får lige så stor indflydelse på naturpakken, som Bæredygtigt Landbrug fik på landbrugspakken.

Men så god er verden ikke. Lars Løkke mangler stemmer, og dem kan dansk landbrug levere.

87 kommentarer
Vis kommentarer