Pas på tricktyve

 

Gaveregn på Borgen. Mette Frederiksens Socialdemokratiet og Lars Løkke Rasmussens Venstre får nu ekstra mange millioner i støtte. FOTO: JENS DRESLING
Gaveregn på Borgen. Mette Frederiksens Socialdemokratiet og Lars Løkke Rasmussens Venstre får nu ekstra mange millioner i støtte. FOTO: JENS DRESLING

Socialdemokraterne har 12-doblet sine udgifter til konsulent- og advokatbistand fra år 2016 til år 2017. Det fremgår af partiets nyligt offentliggjorte regnskab, skriver Jyllands-Posten.
Det er en stigning i konsulentbistand på over 1.000 procent.

Det er forstemmende. Man kan således næppe forlade sig på Socialdemokraterne, når det gælder at løse Danmarks måske største øjeblikkelige problem: Det store tricktyveri af den offentlige sektor.
Danmark har verdens største offentlige sektor pr. indbygger. Den er dertil blevet udbygget igennem de seneste år, hvor de ekstra penge ikke bruges på borgere med behov. De spenderes på at øge bureaukratiet. På konsulenter og akademikere i en forvaltning, der synes at opfinde flere opgaver, end den løser.

Dermed stjæler man velfærdsstaten fra dem, der har brug for den. En herskende klasse af projektmagere og bureaukrater har succes med at gøre det danske velfærdssamfund til sit eget beskæftigelsesprojekt. De kolde hænder tager over.
Socialdemokratiet har åbenbart samme mekanisme indbygget i sin partiorganisation. En stigning i brug af konsulenter og advokater på 1000 procent på et enkelt år i et parti, der ellers er historisk minimeret, skyldes næppe et reelt, men snarere et opfundet behov.

Man kan dertil argumentere for, at denne anfægtelse må gælde hele Folketinget. Som Ekstra Bladet skrev tirsdag, har politikerne udløst en gaveregn til sig selv. Partierne får nu 52 millioner kroner mere end i 2016. Venstre har eksempelvis gladelig givet sig selv knap ti millioner kroner mere om året. Dansk Folkepartis støtte øges med samme antal kroner (DF var dog sammen med Enhedslisten imod den øgede støtte).
Samtidig med, at de varme hænder i det offentlige – læger, sygeplejersker, pædagoger og sosu-assistenter – begrænses i deres hjælp til borgerne, øger politikerne bevillingerne til sig selv plus diverse konsulenter med over 40 procent.

Ifølge Socialdemokratiets partisekretær, Christine Antorini, sker det alt sammen for at ’forbedre demokratiet’. En regering har for store resursefordele i forhold til partier i opposition, argumenterer hun.

Det er sådan tricktyveriet af den offentlige sektor foregår. Den stjæles fra dem, velfærden blev bygget til, af en klasse, der iklædt godhedens indsmigrende prætentioner tiltusker sig adgang til magten og midlerne i socialstaten. Det er et ’inside job’.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.