Pensions-fidus

 FOR GOD ordens skyld ridser vi lige den kontante virkelighed op:

Folketingsmedlemmer tjener med skattefri fryns godt 60.000 kr. om måneden – en løn, som den almindelige dansker kan kigge i vejviseren efter.

Når det kommer til pensionsordningerne, er forskellen på hr. og fru Folketingsmedlem og hr. og fru Danmark absurd uhyrlig.

SIDEN den såkaldte Vederlagskommisson for godt et år siden blotlagde de folkevalgtes pensionsordninger, har centralt placerede politikere holdt hulemøder for justere pensionen.

ET STORT flertal – trekløverregeringen plus Socialdemokratiet og radikale – har således besluttet, at pensionsalderen i Folketingssalen skal sættes op, så den svarer til den folkepensionsalder, der gælder for andre. Det er næsten ikke til at tro, vel?

OG FÅR et folketingsmedlem lyst til at gå på pension før tid, reduceres pensionen afhængig af, hvor tidligt politikeren vil lade sig førtidspensionere. Sådan er det også for almindelige lønmodtagere. Hold da op. Det er jo fantastisk, ikke sandt?

NEJ, DET er ikke spor fantastisk. For politikernes ekstremt lukrative optjening røres der grundlæggende ikke ved. Og som Ekstra Bladet kunne afsløre fredag, trækkes politikerne langt mindre end andre, når de lader sig førtidspensionere. Det viser tal fra Moderniseringsstyrelsen.

VÆLGER et folketingsmedlem – eller en minister – at lade sig pensionere et år før tid, reduceres pensionen med fire pct. Andre trækkes det dobbelte: otte pct.

Går politikeren tre år før tid, skæres seks pct. i pensionen. Andre skæres 20 pct.

SPØRGER man finansminister Kristian Jensen (V) om en forklaring, taler han sort og bemærker, at der er tale om ’en særlig regel’. Ja, det ved vi godt. Vi vil vide, hvad begrundelsen er for den særlige regel.

DET ER svært at være uenig med Enhedslistens Pelle Dragsted: ’De her tal viser, at det har været meget manipulerende, når aftalepartierne har været ude at sige, at man nu ligestiller politikernes pensionsalder med almindelige menneskers.’

AFTALEN er en hån mod almindelige lønmodtagere, der ikke har politikernes tilbagelænede arbejdsvilkår. Og aftalen puster til politiker-leden. Men det rager partierne bag aftalen langsomt. De tænker i stedet på den fuldfede pensions-fidus.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen