Pensions-flop

TILBAGE til start ... dét er stort set resultatet af flere års hurlumhej og kommissions-arbejde for at modernisere politikernes lukrative pensions-ordninger og eftervederlag.

DER BLIVER filet lidt på et par hårrejsende ordninger, men selve det guldrandede system består, selv om det minder om noget fra enevældens tid.

HELE forløbet giver mindelser om nytårs-klassikeren med den gamle Miss Sophie, der koster sin stangstive butler rundt, så han skvatter over isbjørneskindet, men troligt skænker op i glassene, når hun har kommanderet: Same procedure, James.

HA HA – ja, det er jo herresjovt at kigge på – på tv! Men når Folketinget nu igen stavrer rundt i den samme verdensfjerne skure og ’opgiver’ at nærme sig resten af befolkningens vilkår, er der ikke noget at grine ad. Tværtimod – det vil fylde befolkningen med væmmelse og foragt for, at det åbenbart skal være så svært at gøre mod sig selv, som man gør mod andre.

EN KOMMISSION arbejdede ellers i to år for at modernisere politikernes pensioner mv. Alle de gamle partier svor, at de ville følge kommissionens anbefaling slavisk...

LIGE indtil en del af kommissionens anbefaling så lækkede i Politiken i januar, få dage før kommissionens formand, Michael Christiansen, skulle træde frem som en anden Moses med de ti bud og sige: Sådan gør vi!

ALLE hæftede sig nemlig ved, at politikernes lønninger ville stige kraftigt. Uha, Det turde de ikke byde vælgerne. Men anden halvdel af planen – at den nye høje løn fremover skulle erstatte pensionerne og andet gammeldags fryns – dét druknede totalt.

NU er det så finansminister Claus Hjort, der skal samle stumperne op, og intet rager ham formentlig mindre end eftervederlag. Det tegner til, at han barberer dobbeltløn væk. Og fedt eftervederlag til ministre, der har siddet meget kort tid. Som f.eks. SF’s Jonas Dahl, der var skatteminister 53 dage og scorede 1,7 mio. kr. Men resten er ’same procedure’, og politikerne går glade videre.

47 kommentarer
Vis kommentarer