Annonce:
Annonce:

Pernille Vendekåbe

Pernille Vermund vil lade den tørre jura tale. Den var ellers ikke så vigtig, da spørgsmålet om rigsret handlede om veninden Inger Støjberg. Foto: Jonas Olufson
Pernille Vermund vil lade den tørre jura tale. Den var ellers ikke så vigtig, da spørgsmålet om rigsret handlede om veninden Inger Støjberg. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

BEVÆBNET MED et stunt til 750.000 kroner har Pernille Vermund udråbt sig selv til samtlige danskeres frontkæmper for retfærdighed.

Nye Borgerliges formand har samlet penge ind til advokater, der skal vurdere, om der er grundlag for en rigsretssag i minkskandalen. Hvis det røde flertal får lov til at lade statsministeren slippe med en næse, vil det være ’uantageligt for retsbevidstheden og ødelæggende for folkestyret,’ tordner hun.

Lad os bare se gennem fingre med det absurde i, at et politisk parti bestiller en advokatvurdering og forestiller sig, at nogen andre i verden vil anse den som uvildig.

BAG DE GLØDENDE argumenter lever hykleriet i bedste velgående.

Havde det stået til selvsamme Vermund, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Nu virker det som hendes vigtigste mission at få Mette Frederiksen for en.

Annonce:

Det, selvom Inger Støjberg i tydelige vendinger var blevet advaret om, at hun gjorde noget ulovligt. Og fortsatte ufortrødent. Mens Mette Frederiksen var uvidende om, at hun brød loven.

NYE BORGERLIGE stemte imod Instrukskommissionen. Og da rapporten udkom med en kras kritik af Støjberg, havde Vermund allerede på forhånd afvist, at partiet ville stemme for en rigsretssag. Venstre-politikeren var udsat for en politisk hetz fra de røde, hed det sig. Og advokatvurderingen tillagde Vermund og co. ingen betydning.

Men nu er en tilsvarende vurdering selve nøglen til at sikre retsstaten, må vi forstå.

MENS VERMUND pakker Støjbergs ulovlige handlinger ind i propagandafortællinger om politiske værdier, er det nu den ’tørre jura’, der skal tale. Det åbenlyst dobbeltmoralske afviser hun selv i Berlingske. Det handler om proportioner, mener hun. ’Om skaden, man har påført samfundet, og det tab, borgerne lider.’

Annonce:

Partiformanden siger også i Berlingske, at hun troede, Støjberg talte sandt. Vermund måtte siden indse, at veninden faktisk løj. Men målet helliger altså midlet, og den tørre jura sættes på standby, når synderen er en åndsfælle.

Tre professorer i hhv. forvaltningsret, strafferet og offentlig ret har i Information allerede vurderet, at der ikke er grundlag for en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Hvad Nye Borgerliges advokater skal komme frem til af nyt, er svært at se. Det er tværtimod ikke svært at se, hvad denne sag gør Pernille Vermund til. Den gør hende til en vendekåbe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
875 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: