Pia Kjærsgaard er en helt

Foto:Philip Davali
Foto:Philip Davali
Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

Ros: Pia Kjærsgaard har det svært med Ekstra Bladet. Hun synes vi forfølger kongehuset og Dansk Folkeparti. Derfor bliver hun stram i betrækket, hver gang hun møder mig til debat. Jeg har ellers flere gange prøvet at fortælle hende, at på Ekstra Bladet hader vi ikke Dansk Folkeparti eller hende.

Vi er ofte uenige i partiets absurde forslag om, hvordan vi skal håndtere indvandringen her i landet. Men had nærer vi ikke. Som min kone siger til vores yngste, når han udbryder, at han hader et eller andet: ’Hjemme hos os hader vi ikke noget’.

Det gør vi heller ikke på Ekstra Bladet. Og vi roser gerne hvis noget bør roses.

Og hold fast i bordkanten Pia Kjærsgaard, for her kommer ros:

Tak for du satte foden ned og forhindrede at folkestyrets vagthunde flyttes til provinsen, sådan som regeringen ellers ville det.

Ombudsmanden, Rigsrevisionen og Statsrevisorernes sekretariat bliver i København. Det har du og Folketingets præsidium besluttet.

Og din begrundelse er helt rigtig. ’Vi skal passe på de institutioner, som vi selv har sat til at være vagthunde i forhold til regeringen’.

Jeg kunne ikke være mere enig. Det lignede en ren straffeaktion at sende dem væk fra magtens centrum. Ikke fordi der er noget galt med provinsen, jeg kommer selv derfra, men man kan kun kontrollere magten, hvis man er tæt på den. Hvis man som ombudsmand skulle sidde i Aarhus, så bliver det mildest talt mere besværligt og langsommeligt at holde møder med ministerier for at kunne se dem i øjnene, når de lyver eller forsøger at skjule ting.

En udflytning ville gøre livet lettere for Lars Løkke Rasmussen og hans ministre, men det ville på ingen måde styrke demokratiet. Det er aldrig sundt, når magt udøves i mørke.

Nu mangler vi blot, at vi også får en ny offentlighedslov, der giver resten af offentligheden reel indsigt i, hvordan magten i det her land udøves.

Hvis du sørger for det, Pia Kjærsgaard, så får du endnu mere ros.

Alle bliver bedre af at få ros. Du skulle bare se, hvad der skete, hvis du og Dansk Folkeparti begyndte at rose. Eksempelvis nogle af de indvandrere, der faktisk gør det godt her i Danmark.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+