Pias opgør

DE FLESTE har sikkert allerede glemt det, så her kommer en lille opsummering:
SF holdt landsmøde i weekenden.
Og formand Pia Olsen Dyhrs slagnummer var større fokus på integrations-problemerne og islamisme.

SOM FORMANDEN bl.a. sagde: ’Vi har miljøer og områder i Danmark, hvor kvindeundertrykkelse, parallelle retssystemer og normer eksisterer. Og der er sågar helt ekstreme miljøer, hvor apati, had til det danske samfund og planer om terror og hellig krig opstår. Legitimeret i radikal islam.’

OG HUN pointerede: ’Vi må stå fast på vores værdier og grundlæggende rettigheder og føre frihedskampen ind i indvandrermiljøer.’ 
Hun satte trumf på med ordene: ’Det er tid til et opgør’ – og så klappede landsmøde-deltagerne.

SF VIL bl.a. indføre ’et totalt ghettostop’. Det skal forstås sådan, at SF vil forhindre nye ghettoer og rode op i de eksisterende.

DET LYDER jo alt sammen såre sympatisk og fornuftigt. Men hvordan ’opgøret’ konkret skal gennemføres, mangler vi stadig at få svar på.

OVERORDNET talte formand Dyhr om udlændingepolitik præget af ’realistisk humanisme’. Udtrykket rummer en hel del taktiske overvejelser og skal give SF en ny politisk platform med appel til centrum-venstre-vælgerne.

’REALISTISK’ er et hip til Alternativet og Enhedslisten, der jævnt hen opfattes som halal-hippier.

’HUMANISME’ er et par på låget til Socialdemokraterne, der konkurrerer med blå blok om at gøre livet for fremmede så surt som muligt.

SF’S PROBLEM er mere end nogen sinde at berettige sin eksistens. Partiet, der for ikke mange år siden lå til at blive Folketingets tredjestørste parti, fjumrer nu rundt med godt fire pct. af stemmerne.

DET KAN i høj grad diskuteres, om formand Dyhrs udspil med ’realistisk humanisme’ i udlændingepolitikken er vejen frem mod nye vælgersejre. Udspillet satte ikke ligefrem den politiske dagsorden i weekenden.

PÅ LANDSMØDET vedtog SF i øvrigt også at legalisere hash. Så på det område er folkesocialisterne nu på linje med Alternativet og Enhedslisten

57 kommentarer
Vis kommentarer