Pinlig Tibet-farce

SANDHEDEN skal åbenbart vrides ud, dråbe for dråbe, om, hvad der egentlig foregik af magtbrynde, da den kinesiske præsident spandt gennem København for tre år siden i sin limousine.

... UDEN at de vagtsomme kinesere så så meget som fligen af et tibetansk flag: Tonsvis af eksportflæsk og oste hang i en tynd tråd, hvis det forfærdelige skulle ske. Derfor var talstærkt politi udkommanderet på den helt store ’Fang Flaget-mission’ den dag. Dén lykkedes. Til gengæld blev den grundlovs-sikrede ytringsfrihed trampet ned.

HVEM ’ovenfra’, der så havde beordret dét, er det helt store spørgsmål nu.

I TIRSDAGS fastslog Østre Landsret, at det var ulovlig frihedsberøvelse, da en flok betjente tilbageholdt en demonstrant under besøget. Manden stod alene i Kongens Have, en 60-årig it-medarbejder, i rød T-shirt og med et skilt ’Denmark supports Tibet’.

UNDER retssagen fremgik det, at politiet ikke kunne finde mere end én af de involverede betjente. Det var bare løgn. De ’forsvundne’ betjente blev chokerede, da de læste, de var umulige at identificere. Nu påstår politiet så, at sådan skulle det ikke forstås ... men sådan forstod Østre Landsrets dommere det altså. Det er flot, at betjentene nu siger fra, trods deres traditionelle korpsånd.

BETJENTEN fortæller, at der var ordrer ’ovenfra’ til at fjerne alle Tibet-flag. De bad om at få ordren gentaget, da den jo strider mod Grundloven.

SÅ POLITIET står tilbage med et kæmpe forklarings-problem.

DANMARK har en lang, pinlig tradition for at påstå, at vi ligger i ’kritisk dialog’ med Kina, når det gælder Tibet. Og når skiftende ministre så får muligheden, sidder de fromt dikkende. Også Uffe Elbæk fik hurtigt smøget sit ’Free Tibet’-armbånd af, inden han landede i Beijing som kulturminister. Og Martin Lidegaard (R) var nærmest i ekstase, da Kina sidste år lovede Zoologisk Have par pandabjørne, for at vise, hvor gode venner vi er.

ALT for gode, må man sige, hvis Grundloven skal sættes ud af kraft for at tilfredsstille kinesernes Tibet-hysteri.

59 kommentarer
Vis kommentarer