Pissegodt!

SÅ KENDER VI Anders Samuelsen igen: En lind strøm af populistiske forslag, som ikke har en kinamands chance for at blive gennemført, uanset om der er blåt eller rødt flertal efter valget.

Partibossen lovede på sit landsmøde vælgerne noget godt fra alle hylder, hvis vi blot stemmer på ham og hans superliberalister:

VÆK MED topskatten. Væk med registreringsafgiften. Væk med arveafgiften. Væk med uddannelsesloftet. Ned med energiafgifterne. Ned med selskabsskatten.

Lille Simon Emil blev så begejstret for alle de gyldne løfter, at han sprang op, omfavnede sin master og udbrød: Pissegodt!

ANDERS SAMUELSEN vil flytte rundt på 155 milliarder kroner over de næste ti år, og det skal ikke mindst de mest velstillede nyde godt af.

FOR GÅR DET dem godt, så får vi alle det bedre, lyder parolen. Eller med andre ord: Når det regner på præsten, så drypper det på degnen.

REGNINGEN? Jo, de mange milliarder skal hentes fra den offentlige sektor, der er Liberal Alliances uudtømmelige politiske ønskebrønd. Her skal der spares, her skal der være nulvækst, og arbejdet skal effektiviseres. Gøres smartere, som det formuleres.

PARTIET OVERSER helt, at der frem mod 2030 vil være 40.000 flere børn og 200.000 flere ældre.

Den udfordring klares ikke bare ved at stuve flere børn ind i daginstitutionerne og udnævne en ældreminister, der bruger tiden på at agere besøgsven på plejehjemmene og ellers bare sidder for at sidde.

VI ER MIDT I en valgkamp, så det er måske forståeligt, at Samuelsen lover guld og grønne skove.

BLÅ BLOK ser ud til at miste en masse mandater, og det kan betyde for LA, at ministerbilerne bliver erstattet af pladser på bageste række i Folketinget med udsigt til fire års ørkenvandring stort set uden indflydelse.

VÆLGERNE SIVER – og det gør medlemmerne også. Partiet har på fire år mistet næsten halvdelen af sine kontingentbetalere.

Anders Samuelsen tror på medvind i valgkampen, når han først får rullet sit politiske program ud.

I så fald er vælgernes hukommelse kort.

FOR PARTIBOSSEN har om nogen gået fra det ene løftebrud til det andet. Fremsat ultimative krav, som han efterfølgende ynkeligt har måttet lægge i skuffen. En fandens karl, som har det hele i munden.

LIBERAL ALLIANCE er egoisternes parti skabt af skattespekulanter og liberale tågehorn.

Gid de vil blive belønnet efter fortjeneste på valgdagen.