Pitbull på stiletter

VED HJÆLP af velovervejet taktik og spin har V-regeringen kørt flygtninge-debatten helt af sporet.

STRØMMEN af flygtninge er nu en forsimplet og ufrugtbar ’dem mod os’-diskussion, der splitter befolkningen.

I SPIDSEN for denne skammelige diskussion står udvisningsminister Inger Støjberg, der med statsminister Lars Løkke Rasmussens velsignelse optræder som frådende pitbull på stiletter.

NU GIVER Støjbergs stolprende retorik bagslag. Bjæfferiet må holde op, lyder det. Og kritikken kommer ikke fra hvem som helst. Den kommer fra Venstres eget bagland.

TI V-POLITIKERE i det kommunale bagland langer i Berlingske ud mod regerings flygtningepolitik:

’Vi skal have stoppet det værdiskred, som er ved at føre Danmark væk fra almindelig medmenneskelighed’, skriver kritikerne.

DE HENVISER blandt andet til Støjbergs grove flygtninge-annoncer, hvis indhold ombudsmanden har givet fingeren.

OG DE henviser til det infame forslag om at strippe flygtninge for værdier – et forslag, som de følgagtige socialdemokrater støttede, indtil der kom internationalt fokus på idiotien.

’VI SKAL tilbage til ordentligheden. Før en ordentlig politik med udgangspunkt i at gøre det bedste for det enkelte menneske, flygtning eller ej’, skriver V-kritikere.

DET LADER sig kun gøre, hvis regeringen kompenserer krone til krone for de udgifter, som kommunerne har og får til flygtningene.

EN STRIBE borgmestre har nemlig forklaret Ekstra Bladet, at stigende flygtninge-udgifter vil gå ud over børn, skoler og ældre. Som en borgmester siger: ’Det er jo ikke noget, der letter integrationen i Danmark, hvis den debat for alvor tager fart’.

REGERINGEN tøver dog og forstærker dermed den ødelæggende ’dem eller os’-diskussion.

MEN NU må det være slut. Danmark kommer til at modtage mange, mange flere flygtninge, og de kommer til at være her i lang tid.

SÅ REGERINGEN må droppe den sylespidse retorik og finde langsigtede løsninger. At droppe de lovede skattelettelser er kun et enkelt, nødvendigt skridt i den rigtige retning.

290 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere