Pivåbent land

SKRIGGULE veste, betjente og kontrolblink indledte i går opgaven med at sortere uønskede flygtninge fra ved Danmarks grænser.

HVIS flygtningene altså er så høflige, at de tropper op dér, hvor betjentene laver stikprøver blandt bilisterne. Eller hvis de ankommer pænt i toget lige i armene på politi-modtagelsen på stationen eller ved færgelejet.

FLERE FRYGTER, at flygtninge uden papirer i stedet finder nye, illegale veje ind i Danmark eller Sverige eller krydser små, ubemandede grænseovergange. Så risikerer vi at få et skjult proletariat, der må leve under jorden.

LANGE, lange stræk står stadig pivåbne. Skal vi være et hermetisk lukket Fort Danmark, skal der helt andre boller på suppen. Men det hverken

ønsker regeringen eller har kapacitet til. Allerede nu, med udstationeringen af 200 betjente i ti dage, vånder politiet sig under opgavens omfang.

TVINGER vi tyskerne til at sortere ved grænsen,

ligesom Sverige tvinger Danmark – med transportøransvar – lukker Tyskland bare for den kollektive trafik råt og brutalt.

IMENS folder Løkke og Inger Støjberg hænderne og beder en stille aftenbøn om, at nu slår al afskrækkelses-taktikken

for alvor igennem. Vorherre får formentlig en ekstra tak for vinterkulden, der knaser i knoglerne, selv på hærdede nordboer. Udsigten til en teltlejr, lav startydelse og tre års ventetid på familiesammenføring er ikke lige højdepunktet af en fristende favn.

ANTALLET af asylsøgere er allerede faldet i takt med, at stramningerne er rygtedes i flygtningestrømmen. Danmark har mest været transitland, for flygtninge, der tumlede videre nordpå til familie og mildere regler.

Hver gang, vi har fået 50, har vores nabolande sagt goddag til 350. Af samme grund har regeringen i snart to måneder afvist mere grænsekontrol. Nu er den tid forbi.

JO MERE fintmasket det danske net bliver, jo flere asylsøgere har Danmark udsigt til at få – op til 9000 om måneden, hvis de kommer i samme takt.

168 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere