Pjæk og klynk

SOCIALDEMOKRATIETS mægtigste mand, Henrik Sass Larsen, har én, fast reaktion, hver gang han møder kritik: klynk og harme over uretfærdig forfølgelse.

MAN TALER OM, at indvandrerdrenge er hurtige på aftrækkeren til at føle sig som ofre – Henrik Sass Larsen er hurtigere.

SENEST har han sendt sin godmodige kollega Henrik Dam Christensen ud med en gang vrøvl, der skal sløre, at Ekstra Bladet dag for dag dokumenterer Sass Larsens besynderlige pjækkeri og droppen ud fra topposter: ’Det er bare Ekstra Bladet, der har startet en kampagne ...’, påstår de.

FORKERT, Sass: Vi passer bare vores arbejde og tjekker, om du passer dit. Det gør du ikke.

STATSREVISORERNE er et af folkestyrets fornemste og vigtigste kontroludvalg. Her er Sass Larsen en ud af seks revisorer – eller rettere burde være, for han pjækker, så det står efter, viser det sig, når Ekstra Bladet står klar til at møde ham ved døren.

LØNNEN ER 330.000 kr. om året, og det er i sig selv ubegribeligt, at man modtager så høj en sum, når man ikke gider komme. Sass Larsen vil som sædvanlig ikke selv give en forklaring, men har via en mail fra sin partifælle Henrik Dam påstået, at det er helt almindeligt at blive væk, når man har en aftale om at være ’dækket ind’ af andre mødedeltagere. Det afviser de andre revisorer. Hvor pinligt kan det snart blive, uden at Mette Frederiksen bare slår det hen med, at ’det må I selv rode med’?

NATIONALBANKEN har også mistet Sass Larsens interesse. Hvad der virker bizart, i betragtning af at han er kørt i stilling som finansminister, hvis S sætter den næste regering.

SASS udeblev, som beskrevet i Ekstra Bladet, i stor stil fra møder i Nationalbankens repræsentantskab. Efterfølgende opgav han for nylig helt sine poster i både Nationalbankens bestyrelse og i dens repræsentantskab. De er overtaget af Nicolai Wammen.

SÅDAN kunne man blive ved. Det er Sass Larsens selvopfattelse af en mand, der ikke behøver at møde op som alle andre, der er skyld i, at Ekstra Bladet kan blive ved med at dynge eksempler op på hans pjækkeri og fravær i stort som småt.

ET BILLEDE af en fjendtlig, arrogant, men også sky mand tegner sig efterhånden. Ligesom før Thorning kom til, ser han sig selv som strategen på de indre linjer, der forbereder den store magtovertagelse. Sidste gang blev hans plan om ’12 minutter mere’ dog skyllet væk som sand ved mødet af de første bølgeskvulp i virkeligheden.

NU har han isoleret sig endnu mere og afviser stort set at udtale sig til medierne. Ja, foragter dem dybt. Han lyder som en ren Donald Trump, der kalder kritik fake news og derfor hellere vil interviewes til Facebook af sin egen interviewer. En mistroisk og atypisk tilgang for en politiker. Der så ovenikøbet pjækker ...

47 kommentarer
Vis kommentarer