Plads til os alle

 

Følg Leder

BEGRAVELSEN af synagoge-vagten Dan Uzan i går blev en manifestation. En klar markering af, at jøderne er en velset og integreret del af det danske samfund.

Men frygten lurer under overfladen. Ikke kun på baggrund af terror-angrebene i Paris og København, men også som følge af et aggressivt jødehad i store dele af den vestlige verden.

DET ER EN kendsgerning, at antallet af chikaner mod jøder i Danmark er vokset de senere år: 43 antisemitiske handlinger, heraf fire overfald, blev registreret i 2013.

I weekenden opfordrede premierminister Benjamin Netanyahu europæiske jøder til at rejse til Israel, som ’er deres hjem’.

ET SKIDT forslag, men myndighederne bør bruge ekstra kræfter på at beskytte vore jødiske medborgere. Et angreb på dem er – som statsminister Helle Thorning udtrykker det – et angreb på hele Danmark.

Men opbakningen til jøderne må ikke medføre, at vi vender os imod muslimerne, der også udgør en vigtig del af vores samfund.

MASSAKREN i Paris og Omar El-Husseins ugerninger i København har desværre betydet, at de lægges for had – stort set over en kam. Ikke mindst på de sociale medier, der bugner af smædeord og trusler. Muslimer er er terrorister, og den slags bør fjernes fra jordens overflade, lyder det igen og igen.

VREDEN ER ikke mindst vendt mod beboerne i Mjølnerparken på Nørrebro, hvor Omar har boet i mange år. Her frygter mange familier så meget for sikkerheden, at de holder deres børn inden døre i disse dage, meddeler Jyllands-Posten.

Politikerne må nu finde ud af, hvordan politiet og PET bliver bedre rustede til at imødegå terror i fremtiden. Alt tyder på, at det vil ske i enighed.

MEN DERES ANSVAR rækker videre. For man kan frygte en valgkamp, hvor muslimer generaliseres og må stå for skud, og hvor Mogens Camre-lignende perfiditeter sætter dagsordener.

I Danmark er der plads til alle – både kristne, jøder og muslimer. Det kendetegner nemlig et ægte demokrati.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.