Plagiat, nej tak

MAN MÅ tro og håbe på, at den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), ikke plagierer sin forgængers skandaløse optræden som marionetdukke for den rabiate lobby-organisation Bæredygtigt Landbrug. Man må tro og håbe på, at den nye minister i stedet tager hele sin titel bogstaveligt og opfører sig derefter.

SOM bekendt vedtog blå blok den omstridte landbrugspakke midt i tumulten om Gyllegate, der endte med at koste den arrogante og tal-fiflende Eva Kjer Hansen ministerposten.

MEN som det også vil være bekendt, forsøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at fange de konservative ind med en blå forhandlingsrunde om en såkaldt grøn tillægsaftale, der kan afbøde det værste gylle i landsbrugspakken.

DET ER den tillægsaftale, den politiske kamp nu handler om. Man kan frygte, at Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance nu vil hælde en tillægs-aftale i nærmeste vandløb.

SELV siger den nye minister: ’Det er alt for tidligt at gå ind i det’.

DEN udtalelse varsler ikke godt. For hvis tillægsaftalen virkelig lå Lars Løkke på sinde, havde han vel givet Esben Lunde besked om, at forhandlingerne skal fortsætte.

DERFOR er de konservative igen i centrum. Hvis partiet er så optaget af miljøet, som udtalelser de seneste uger har givet indtryk af, vil formand Søren Pape så være parat til at sprænge det bombede sammenhold i blå blok endnu en gang og lave en grøn tillægsaftale med rød blok?

MAN kan kun tro og håbe. For landbrugspakken er ikke sund for naturen – dvs. os alle sammen.

PAKKEN betyder ikke kun mere gylle i naturen. Pakken betyder ifølge eksperter bl.a. også mere gift i jorden, fordi landmændene skal bruge mere stråforkorter. Og pakken betyder ydermere meget større udledning af drivhusgasser: 2,2 mio. ton over de næste seks år.

SÅ DER er masser af gode, grønne grunde til at få rettet op på landbrugspakken.

DET står og falder med de konservative: Vil de en grøn politik, eller handlede Gyllegate blot om, at de ville af med en minister, de ikke kunne li’?

68 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere