Plagiatoren

SOM såkaldt miljø- og fødevareminister gør Esben Lunde Larsen (V) desværre det, han er bedst til. Han plagierer.

HAN plagierer – hvilket han også gjorde som forskningsminister – den samlede V-regerings skalten og valten med magten. Oplysninger vendes og fordrejes efter forgodtbefindende.

HAN plagierer sin forgængers beundring for landbrugets tæskehold, Bæredygtigt Landbrug. Hertil kommer at beskylde bekymrede miljøorganisationer for ’miljøtyranni’ – og lignende gylle.

HAN plagierer den disciplin, som især er udbredt blandt fundamentalistiske teologer, der udfordrer trykkefriheden; at forvanske andres budskaber.

ET AKTUELT eksempel: Supermarkedskæden Coops topdirektør, Peter Høgsted, har tilladt sig at kalde en kommende mærkning af svinekød med en til tre stjerner for ’decideret vildledning’.

MINISTEREN reagerer sådan her: ’Jeg bryder mig ikke om, at Coop taler ned til danskerne. Danskerne er bestemt ikke dumme’.

I STEDET for at forholde sig til kritikken forvansker Esben Lunde Larsen Coop-direktørens ord, og ud af det blå anklager han ham for at mene, at danskerne er dumme.

AT ANDRE vægtige organisationer og virksomheder i øvrigt bakker Coop-direktøren op, forbigår ministeren i tavshed.

SAMTIDIG bedyrer han, at stjernemærkningen handler om at hjælpe forbrugerne. Men Ekstra Bladet har afsløret en intern video fra ministeriet, hvoraf fremgår, at mærkningen netop skal tilgodese svine-baronerne og eksporten.

MANIPULATION og forvanskning er aldrig godt. Og slet ikke med en minister som afsender.

I ØVRIGT har Coops direktør fuldkommen ret. Det er aldeles misvisende at sætte en stjerne på kød fra svin, der er opdrættet efter lovens minimumskrav. Det svarer til at give en medalje til trafikanter, der respekterer rødt lys.

LOVEN har meget lidt med dyrs velfærd at gøre. Den tillader for eksempel produktionsforhold så horrible, at der i danske stalde dør 1000 smågrise. Hver time. Hver dag. Året rundt.

DET skulle den såkaldte miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, gøre noget ved. I stedet for at manipulere og plagiere.

105 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere