Politik pr. vandflyver

 

FOLKETINGET strækker opfattelsen af begrebet ’kollektiv transport’ ud i det komiske:

VANDFLYET mellem Aarhus og København er nemlig nu oplistet som en af de gratis ’kollektive’ transportformer, som politikerne frit kan benytte.

KVIKT som en lille rød/hvid hveps bringer flyet de sindssygt travle (i hvert fald i egen indbildning!) politikere, til landing på vandet, en kort spadseretur fra Christiansborg.

I FORVEJEN kan MF’erne som bekendt køre på 1. klasse på deres togfrikort. Samtlige indenrigsfly står til rådighed – også uden at skulle have tegnebogen op af lommen. Bilture bliver afregnet med kilometerpenge. Her er ingen smalle steder. Og det skal der heller ikke være.

KONTAKTEN mellem Borgens politikere og befolkningen er nemlig i forvejen oftest noget, der foregår i én retning: Fra en politiker i medierne og ud til befolkningen. Et møde ansigt til ansigt skal bakkes op. Selvfølgelig skal en politiker ikke sidde og fedte med, om der nu er en orange afgang med lyntoget en flad tirsdag i næste uge, bare fordi udgifterne til transport hober sig op.

MEN at kalde et luksuøst lille transportfly for ’kollektiv transport’ er til grin. Formentlig betaler kun et fåtal af passagererne billetten selv – så ville de nemlig vælge en anden måde at komme frem på, hvis det var mere end en tur. Resten får flyet betalt af deres arbejde – eller som her: Skatteyderne. Ja, måske betaler vi også for forretningsmandens fikse flyvetur, fordi han trækker udgiften fra i skat?

OG HAMRENDE typisk for Christiansborgs altid frynseglade folkevalgte blev der pludselig tavst i den anden ende, da Ekstra Bladet forleden forhørte sig om den nye kollektive transportform til ca. 3.800 kr. for en retur:

ØH OG NÅH... For det første viser det sig, at Folketingets administration naturligvis ikke pr. automatik har sat den nye transportform på listen over gratis fryns. Der er medlemmer, der udtrykkeligt har bedt om det. Hvem? Det kan vi ikke få at vide.

SPØRGER man i flæng de, der er valgt i Aarhus, undlader nogen helt at svare. Andre bedyrer, at joh, de flyver da en ganske lille bitte smule, men de elsker tog. Tredje slags svar kommer typisk fra en som Kasten Lauritzen,(V), der totalt undlader at svare på det, han bliver spurgt om. Men mailer noget hallihallo om, at der er ’lange afstande mellem landsdelene’ og ’selv om vi kan meget på Christiansborg, er vi ikke herre over Danmarks geografi’. Hæ hæ, hvor sjovt...

SÅDAN er det hver gang politikerne skal svare klart på spørgsmål om noget opsigtsvækkende fryns. Og så er det lige meget, om det er transport, pension eller noget helt femte: I samme øjeblik deres shitdetektor fornemmer, de er ude i noget forargeligt, snurrer omsvøbsmaskinen nede i et mørkt hul.

129 kommentarer
Vis kommentarer