Politiker-finten

KREATIVITETEN FEJLER ikke noget hos vore folkevalgte, når det drejer sig om egne forhold. Specielt nogle jyske af slagsen sprudler med fiduser omkring deres boliger i København.

Først afslørede Ekstra Bladet, at den nordjyske socialdemokrat Simon Kollerup i flere år reelt har boet i ejerlighed på Christianshavn med kæreste og to børn samtidig med, at han har en gratis folketings-lejlighed i Tordenskjoldsgade og cpr-adresse i Thy, hvor han var valgt.

DENNE SPECIELLE konstruktion, der udløser et skattefrit tilskud på 30.000 kroner årligt, er selvfølgelig blevet døbt Kollerup-finten.

LA-bossen Anders Samuelsen har også udvist betydelig kreativitet med sin skatteyderbetalte fri-lejlighed i hovedstaden.

IFØLGE TV2.dk har den været lånt ud til hans søn, hans bror, hans jyske naboer og til partiets ungdomsafdeling, mens han selv overnattede hos kæresten i København. Da han har folkeregisteradresse i Horsens, udløser ordningen også et skattefrit tillæg på 30.000.

Afsløringen udløste i går en vulkan af vrede hos Samuelsens storesøster og partifælle Mette Bock. Ikke vendt mod broren, men mod dem, der angav ham. – Dyneløfteri, hvæsede hun.

OPFINDSOMHEDEN er selvfølgelig en torn i øjet på Folketingets præsidium, der har indført ordningen med de gratis politiker-lejligheder i hovedstaden.

På et møde i går stillede det sig tilfreds med, at Kollerup tilbagebetaler 30.000 kr., mens LA-bossen slipper for direkte kritik. Men hans udlåns-aktivitet foranlediger, at reglerne nu skæres ud i pap.

SAGEN ER PINLIG både for Kollerup og Samuelsen. Ikke på grund af dens betydning og omfang, men fordi de som Christiansborg-politikere forventes at gå i spidsen, når det gælder bekæmpelse af misbrug, plat og svindel hos befolkningen i al almindelighed.

De færreste Christiansborg-politikere forsømmer nogen lejlighed til at holde foredrag om borgerpligt og moral. Hvem gider lytte til deres prædikener i fremtiden?

VÆLGERNE FÅR snart mulighed for at taksere politikernes moralske habitus. Der bør gives mange dumpekarakterer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere