Politikerleden vokser

 

Følg Leder

DET SOCIALDEMOKRATISKE folketingsmedlem Simon Kollerup er relativt ukendt i den brede offentlighed – dog ikke i Nordjylland, hvor han stormede ind ved valget i 2011 med næsten 10.000 personlige stemmer.

Dem vil Kollerup jo gerne bevare, så det er nok derfor, han har folkeregisteradresse i Thy, selv om han i flere år har boet sammen med sin kæreste og deres to fælles børn i en ejerlejlighed på Christianshavn.

I DEN VALGBROCHURE, han uddelte op til 2011-valget, står udtrykkeligt, at ’en folketingsmand skal bo i sin kreds’. Så farmand købte et hus til ham ved Lild Strand, og sønnen kunne derfor indgå i Folketingets boligordning, der gav en gratis lejlighed i København og et skattefrit årligt skattefrit tilskud på 30.218 kr. til dobbelt husførelse.

Problemet er bare – som Ekstra Bladet afslørede i går – at Simon Kollerup slet ikke er berettiget til fribolig eller tilskud, fordi han reelt bor sammen med sin familie på Christianshavn.

SÅ VI FORSTÅR GODT, at Kollerup handlede lynhurtigt, da han i torsdags (efter en henvendelse fra vores journalist) følte jorden brænde under sig og meddelte Folketingets administration, at han ikke længere ønsker at benytte friboligen eller modtage tilskud.

Simon Kollerup er ikke den første politiker, som har fusket med adressen for at få maksimal tilskud fra det offentlige. Spørg bare Ritt Bjerregaard, Henriette Kjær eller Lene Espersen.

De har alle bidraget til den politikerlede, som er blevet mere og mere udbredt de seneste år.

Ikke mindst Venstre med formand Lars Løkke i spidsen har gjort sit til, at respekten for de folkevalgte er i bund.

INFORMATION BESKRIVER det på denne måde: ’Brænder lokummet, og det gør det ofte, er det acceptabelt, ja, ønskeligt at fifle med sandheden:

Fordreje udsagn, bagatellisere det monstrøse og sløre og skjule beviser og bilag. Formanden går som bekendt i spidsen’.

Man siger, at vi har de politikere, vi fortjener, fordi vi selv har stemt dem ind. Og det er der jo noget om.

Men mon ikke f.eks. de 10.000 vælgere, som stemte på Simon Kollerup ved forrige valg, tænker sig om en ekstra gang, når de snart skal ind i stemmeboksen igen.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.