Politikerne lever i fortiden

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

Pia Kjærsgaard leder med myndig mimik Folketinget: Man diskuterer ikke med formanden. Og man tager ikke babyer med i salen.

Tiden er åbenbart gået i stå i 1959. Men der skal nok være mange, der her i 2019 støtter Pia Kjærsgaard, fordi de ligesom Pia drømmer sig tilbage til en tid, som ikke mere findes. Det var dengang, alle vi danskere så ens ud, der kom frikadeller på bordet i hvert andet hjem kl. 18, og ingen vidste, hvad en kebab var for noget.

Dansk Folkeparti er skabt på det fastfrosne billede af Danmark anno 1959. Og de har fået succes på at insistere på, at vi kan og skal genskabe det gode, gamle Danmark, selvom alle udmærket ved, det er urealistisk.

Men når man hele tiden drømmer sig tilbage til fortiden, skygger det for at løse nutidens problemer. Sådan er det også med Pia Kjærsgaard. Hun har nu haft fire år som formand, og de er gået med at opretholde en forretningsorden fra Morten Korchs tid. De reelle problemer med et folkestyre, som er kørt af sporet, er ikke blevet løst. Tværtimod er kløften mellem politikerne og deres vælgere kun blevet udbygget. Politikerleden har aldrig været større, fordi politikerne stadig ikke forstår, at de bør leve efter samme regelsæt som deres vælgere.

Som en slags panik før lukketid mødtes Pia Kjærsgaard onsdag med gruppeformændene. Tom sniksnak. Intet konkret. Det christiansborgske broderskab ført an af Venstre og Socialdemokratiet arm i arm har ingen vilje til at få ryddet op. De vil ganske enkelt ikke se virkeligheden i øjnene. Derfor fortsætter politikernes privilegier med bedre barsel, ingen dokumentation ved sygdom, skattefrie tillæg og en ubetalelig pensionsordning for alle andre end politikere.

Heldigvis skal vi snart til valg. På Ekstra Bladet diskuterer vi gerne med formanden. Hvis hun tør. Vi afkræver hende og de politiske kandidater svar på, om de vil afskaffe privilegierne eller ej, så du i det mindste har en chance for at stemme på en, der har meldt sig ind i nutiden og virkeligheden.