Politikernes tag selv-bord

Lukket fest: Hvor meget må sygehusene koste os? Beløbet er vel dybest set ikke så vigtigt, hvis vi bare føler, vi får noget for pengene. Det samme kan man sige om politik. I serien ’Politikernes tag selv-bord’ sætter vi fokus på, hvad politikerne egentlig koster os skatteydere. 

I dag handler det om de politiske partier, hvor regningen i år løber op i 342 mio. kr. Det er rigtigt mange penge, og det værste er, at de politiske partier kan bruge pengene stort set, som de vil. Partiernes udgifter holdes skjult for offentligheden, og pressen har ikke aktindsigt. Og de kan give sig selv flere penge, hvis flertallet er enige. Det var de for nylig, og derfor koster de politiske partier os i år 50 mio. kr mere end sidste år – en forhøjelse på 17,8 procent.

Det sker, samtidig med at alle andre skal spare. Spørg blot uddannelsesinstitutionerne.

Venstre kan helt legitimt forære Lars Løkke Rasmussen endnu flere habitter og underbukser betalt af skatteyderne. Mette Frederiksen kan få en skatteyderbetalt privatchauffør, hvis Socialdemokratiet ønsker det. Det handler blot om moral. Og moral kan bøjes og formes, som det nu passer hvert enkelt af de politiske partier. 

Forstil dig, at et hospital forærede alle overlæger nye Hugo Boss-habitter. Ville vi acceptere det? Ville politikerne? 

Naturligvis ikke. Det er helt utænkeligt, og det er her, kæden hopper af. Dobbeltmoralen driver ned ad Christiansborgs tykke mure. 

Alle der er ansat i det offentlige system ved, hvor nidkært man forlanger dokumentation for alt. Alle arbejdsopgaver fastsættes på minuttet, og alle indkøb skal dokumenteres ned til mindste klips. Som skatteydere ved vi også, at intet er gratis i dag. Alt, og jeg mener ALT, skal opgives til skattevæsenet. Intet er for småt. 

Men de regler har politikerne hævet sig op over. Her skal intet registreres. Ingen bilag fremlægges. De kan gøre, som de vil, bare flertallet inden for Christiansborgs mure er enige. Og når de mangler penge, giver de bare sig selv flere. 

Og de 342 mio. kr til partierne er kun en lille del af regningen. Oveni kommer endnu større udgifter til politikernes lønninger og driften af folketing, regionsråd og kommunalbestyrelser. Det ser vi på i morgen.

I går fortalte vi, at det politiske flertal er på vej til at give sig selv en sublim efterlønsordning, meget bedre end det de tilbyder almindelige danskere og i direkte modstrid med regeringens ønske om, at vi skal blive længere tid på arbejdsmarkedet.

Politikerne har skabt et system for sig selv, der er helt ude af trit med resten af samfundet. 

Så der er ingen grund til at forundres over, at politikerleden aldrig har været større. 

Løsningen er enkel. Politik må udøves på samme vilkår som alle andre erhverv.

Hvor svært kan det være at forstå!

158 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere