Politisk cirkus

HVIS IKKE MAN vidste bedre, skulle man tro, folketingsvalget allerede var udskrevet.

Christiansborg-politikerne er for længst gået i valgkamp og overbyder hinanden med paradeforslag, hvis eneste formål er at tækkes bestemte vælgergrupper.

SOCIALDEMOKRATERNE og Venstre går foran med million-kampagner, hvor de konkurrerer om at svine hinanden til. Helle Thorning var først med ’Det, Danmark, du kender’, og i går svarede Lars Løkke massivt igen:

Thorning er løftebryder, og i fremtiden skal det kunne betale sig at arbejde – underforstået, at sådan bliver det ikke, hvis hun fortsætter som statsminister.

BUDSKABET FRA Venstre blev spredt via store annoncer i mange medier og kæmpebannere på Crown Plaza i København – hotellet med det sorte tårn, hvor S, R og SF strikkede regeringsgrundlaget sammen i 2011.

Så kanonerne er ikke bare kørt i stilling – de fyres af i et jævnt tempo.

LARS LØKKE ER allerede så langt fremme, at han i går lovede at udnævne en europaminister, når/hvis han sætter sig til rette i Statsministeriet igen.

En sådan minister får til opgave at kigge kritisk på det hav af forordninger, som strømmer ud fra EU-kommissionen i Bruxelles, og sikre, at danske virksomheder slipper for ’unødigt skrappe regler’.

DETTE ER i allerhøjeste grad også et paradeforslag, en luns til Dansk Folkeparti, som jo har lovet at støtte Løkke, selv om mange af dets medlemmer anser Helle Thorning for at være mere troværdig.

De politiske kommentatorer har kronede dage. Specielt på TV2 News bliver seerne bombarderet med analyser af, hvornår Helle Thorning trykker på knappen. Alle har et bud – eller flere – og de afleveres, som om vedkommende har specialviden – hvad ingen har.

FOR DEN almindelige dansker forekommer Christiansborg som ét stort cirkus i disse uger. Det er glimtvis underholdende, men trættende i det lange løb.

Derfor vil vi gentage – og forstærke – vores bøn til statsministeren: Lad os få det overstået. Lad os få det valg NU!

102 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere