Politiskolen III

Justitsminister Søren Pape (K) har langt om længe fundet ud af, at regeringen har opført sig dummere, end politiet
tillader. Foto: Jens Dresling
Justitsminister Søren Pape (K) har langt om længe fundet ud af, at regeringen har opført sig dummere, end politiet tillader. Foto: Jens Dresling

REGERINGEN fortsætter med at kvaje sig i slagsmålet om en ny politiskole, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og co. har ment skulle ligge i Herning, hvor hans gode ven og støtte Lars Krarup (V) er borgmester.

I DAG SIGER justitsminister Søren Pape (K): ’Processen og forløbet har ikke været fantastisk.’

DET ER mildest talt en kvajet udtalelse og udtryk for en fornærmende underdrivelse. Placeringen af politiskolen har nemlig fra dag ét været en renlivet politisk skandale.

LARS LØKKE tog det angiveligt for givet, at han ved hjælp af sin bydreng, tidligere justitsminister Søren Pind (V), kunne gennemtrumfe Herning-løsningen, der af mange opfattes som en vennetjeneste til Hernings borgmester.

MEN ENDNU en gang fejlbedømte statsministeren virkeligheden. Hverken støttepartiet Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet var parate til uden videre at lægge stemmer til lokumsaftalen.

NU HAR justitsminister Pape langt om længe fundet ud af, at regeringen har opført sig dummere, end politiet tillader. Som han har forklaret: ’Derfor rækker vi nu hånden frem og siger, at skolen ikke behøver at ligge i Herning.’

MEN SÅ kvajer justitsministeren sig en gang til, nemlig ved at insistere på, at politiskolen skal have til huse i et nybyggeri til adskillige hundrede millioner og ikke i eksisterende bygninger.

DERMED kaster han trekløverregeringen ud i et nyt slagsmål med blandt andre Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, der har forbløffet med flere fornuftige udtalelser.

BL.A. HAR han påpeget, at der findes mange brugbare bygninger, som kan ombygges for en brøkdel af, hvad et nybyggeri koster. Hvis folkepartisterne og sosserne står fast, vil justitsministeren snart skulle supplere den fremstrakte hånd med at bøje sig i støvet.

FARCEN om politiskolen udstiller, hvor beskidt dansk politik kan være. Det understreges af, at statsministeren og hans embedsmænd har mørklagt store dele af forløbet og nægtet at udlevere omkring 80 dokumenter om sagen.

FARCEN cementerer også, hvor impotent trekløver-regeringen er. Den er og bliver Lars Løkkes personlige beskæftigelses-projekt.

163 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere