Poul Madsen: Kuk-kuk i kommunen

 

Redigering: Signe Skov.

To gange i den forgangne uge er Rødovre Kommune endt på forsiden af Ekstra Bladet. En helt unik præstation for en normal dansk kommune. Men der er åbenlyst også totalt kukkuk i kommunen.

Først kunne vi berette, at Rødovres kulturudvalg havde været på en studietur til Island, som blandt andet indbefattede et lystigt besøg i Den Blå Lagune. På billedet, som du kan se her, lader det til at være rigtig hyggeligt. Men ifølge udvalgsformand Lene Due (S) må vi forstå, at det ikke er fadøl, vi ser medlemmer skåle med. Så det er tåbeligt af Ekstra Bladet at påstå, at det var øl. Enhver ved jo, at æblemost skummer.

Rødovres Kultur- og Fritidsudvalg på studietur til Island. Foto: Privat
Rødovres Kultur- og Fritidsudvalg på studietur til Island. Foto: Privat
 

Begrundelsen for badebesøget var næsten lige så god. Vestbadet, som ligger i Rødovre Kommune, skal have nye omklædningsfaciliteter. Så det var dét, udvalget studerede. Problemet med den forklaring er bare, at entreprenøren fortæller til os, at man for længst er færdig med ombygningen.

Fredag kunne vi så berette, at kulturudvalget i Rødovre Kommune har indstillet til budget 2020, at et af kommunens førende kunstværker, monolitstenen ’Vångaskibet’, som du kan se på det andet billede, ‘skal vækkes til live igen’. Derfor skal stenen flyttes ned foran ishockey-arenaen, en rejse på godt 200 meter, som kommer til at koste kommunens skatteydere 800.000 kroner.

Denne sten i Rødovre koster 800.000 kroner at flytte et par hundrede meter. Foto: Jonas Olufson
Denne sten i Rødovre koster 800.000 kroner at flytte et par hundrede meter. Foto: Jonas Olufson
 

Rødovre hører til en af de kommuner, der er nødt til at bøje hver en femøre for at få budgetterne til at hænge sammen. Derfor tog kommunen også glædeligt imod 20 ekstra millioner fra Indenrigsministeriet til ’særligt nødlidende kommuner i hovedstaden’.

Og så skulle der vel nok blive råd til at flytte en sten, kunne man tænke. Sådan tror jeg dog ikke, at kommunens pensionister tænker. De, der modtager hjemmehjælp, skal nemlig til selv at betale for tøjvask. Det sparer kommunen cirka 600.000 kroner på.

Jeg er hverken rindalist eller kulturhader, men hvad fanden har kommunen gang i?

Pensionisterne har slidt og slæbt hele livet, og nu må deres hjemmehjælp så heller ikke mere hjælpe med tøjvask, fordi en sten ’skal vækkes til live’.

Det er så meget, man kan undres over med hensyn til politikere. Men det her er uanstændigt.

Sådan så det ud, da Rødovre Kommunes kulturudvalg hyggede sig i Den Blå Lagune. Med højthævet drink ses udvalgsformand Lene Due. Privatfoto Dansk politik - 29. okt. 2019 - kl. 07:37 Pengegriseri i fattigkommune: Højt skum i Den Blå Lagune

Dansk politik - 29. okt. 2019 - kl. 12:04 Udvalgsformand: Jeg har IKKE fadøl i hånden

Se også: Højt skum: Lagune-forklaring klædt af

Se også: Sparer på ældre-tøjvask: Fråsepolitikere bruger 800.000 på sten

Se også: Rødovre-borgere: Fattig-kommune skal ikke flytte sten

236 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere