Annonce:
Annonce:

Privilegieblinde høns

Britt Bager har ingenlunde gjort noget ulovligt. Hun har blot benyttet sig af de yderst lukrative regler, som giver vragede Folketingsmedlemmer to år med fuld løn efter valget, det såkaldte eftervederlag. Foto: Finn Frandsen
Britt Bager har ingenlunde gjort noget ulovligt. Hun har blot benyttet sig af de yderst lukrative regler, som giver vragede Folketingsmedlemmer to år med fuld løn efter valget, det såkaldte eftervederlag. Foto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

I december begyndte eks-politiker Britt Bager en såkaldt ’bucket list’. Det annoncerede hun forleden gladeligt på Facebook. Skulle fænomenet være dig ukendt, kære læser, så kan det groft oversættes til en liste med konkrete mål og oplevelser, som du død og pine vil nå i dette menneskeliv, før det rinder ud.

For Britt Bager har det allerede ført til 'magiske oplevelser' akkompagneret af billeder fra en drømmetur til New York, San Fransisco og Los Angeles.

Når den tidligere politiker har tid til og mulighed for den slags dejlige sysler, så skyldes det, at hun røg ud af Folketinget med et brag ved valget i efteråret 2022. Hun var egentlig valgt for Venstre, men skiftede så til de konservative og fik ikke plads på tinge igen.

Annonce:

Jeg under hjertens gerne Britt Bager en masse vidunderlige oplevelser. På Ekstra Bladet går vi ind for glæde og menneskelig udfoldelse. Og Britt har ingenlunde gjort noget ulovligt. Hun har blot benyttet sig af de yderst lukrative regler, som giver vragede folketingsmedlemmer to år med fuld løn efter valget, det såkaldte eftervederlag.

Jeg tror, der er rigtig mange danskere, der ville give deres højre underarm for to års tænkepause og ro til at udleve deres ’bucket list’ med fuld løn.

Problemet er selvsagt, at almindelige mennesker ikke er i nærheden af denne form for luksus og privilegier, som politikerne giver til hinanden.

Ekstra Bladet har på det seneste hudflettet den fryns, som tilflyder de folkevalgte. Det er ikke så lidt.

Seneste skud på stammen er ret til efteruddannelse, mens de er på tinge. Et massivt flertal i Folketinget vil give dem selv ret til at tage efteruddannelse for op til 162.000 kroner. Kun Enhedslisten stemmer imod. Den slags beløb kan almindelige lønmodtagere kigge langt efter.

Annonce:

Og hykleriet når nye højder, når politikerne kvier sig ved at stå ved deres beslutning eller tør sige, at de vil benytte sig af den lukrative ordning, da Ekstra Bladet kom forbi med mikrofonen. Nej, så stod den på lutter øregas.

- Øh, nej, ikke på nuværende tidspunkt, jeg har virkelig, virkelig travlt, ytrede den tidligere Nye Borgerlige-profil, så løsgænger, så DF’er Mette Thiesen, inden hun hastede videre.

Hvorfor så guldrande sig selv med muligheden, hvis ingen har tid til efteruddannelse, fristes man til at spørge?

Hvis den ramme hørm af beskyttet værksted nogensinde skal fordufte, bliver politikerne nødt til at revidere det verdensfjerne eftervederlag og fjerne fuldfede privilegier - ikke tilføje nye. Så deres vilkår minder bare nogenlunde om menigmands.

Ellers vil politikerleden tage til, og folk vil retteligt kunne se de folkevalgte som privilegieblinde høns sluppet løs i Folketingssalen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
399 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Se billederne

Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: