Projekt Riskær

KLAUS RISKÆR PEDERSEN fra partiet af samme navn havde en stor dag i medierne i går. Og sådan har Klaus Riskær det bedst. Allerede som ganske ung satte han i galop, hver gang han så en journalist, og han stoppede ikke, før han havde fanget den stakkels skriverkarl.

KLAUS RISKÆR ELSKER at fortælle om Klaus Riskær. Om de store planer han har for det danske samfund, men så sandelig også for sig selv. Den tidligere straffefange ser sig aldrig tilbage. Han ser nye muligheder. Selv har han slået en streg over tidligere tiders svindel og bedrageri. I stedet vil han nu i Folketinget for at gøre Danmark til et bedre sted for Klaus Riskær.

MAN KUNNE SLÅ NED på mange punkter i Klaus Riskærs partiprogram. Man kunne vælge, som Hans Engell gjorde i TV2 i går, at fnise over Klaus Riskærs bud på en ny skattepolitik. Det er dog for let. Vi ser hellere nærmere på to konkrete forslag i partiets program.

KLAUS RISKÆR, der var han igen, vil fjerne salg af cigaretter fra den almindelige detailhandel. I stedet vil han afkriminalisere cannabis, og cannabis som kosttilskud skal kunne købes uden recept.http://jppol-ngalb.rootdom.dk:8080/newsgate/images/SmallCode.png

SÅ ER DET, vi kommer i tanke om, at Klaus Riskær er medejer af en cannabisplantage i Uruguay, hvor planen er at fremstille 400 tons cannabis om året. Hvis han ikke når at ryge det hele selv, er det vel tanken, at det skal ende på et liberaliseret dansk cannabismarked.

SELV fortæller Klaus Riskær, at hans parti ideologisk set er rødt-konservativt. Han kunne også have sagt, at det er uden hoved og hale, for sådan fremstår det. Man kan trække på smilebåndet over partiet, men samtidig undre sig over, at han har samlet mere end 20.000 vælgererklæringer.

DET GJORDE han på rekordtid, efter at han så sent som i maj sidste år blev afvist som folketingskandidat af Kristendemokraterne. Det afslørede DR i går. Klaus Riskærs nye parti er altså skabt hen over natten. Det hviler på et fundament af ordflom, men alligevel er han nu et parti på lige fod med de etablerede partier i Folketinget.

ER STØTTEN til Klaus Riskær endnu et udtryk for politikerleden, eller har de 20.000 blot haft et ønske om at se en ny bajads som Jacob Haugaard i Folketinget? Problemet er bare, at Klaus Riskær ikke ejer Haugaards formildende charme eller Klods Hans-agtige snusfornuft.

KLAUS RISKÆRS projekt er Klaus Riskær. Hvis det er nok til at bringe ham i Folketinget, kan man alvorligt frygte for, hvilke andre og farligere fantasttyper der vil følge efter.

158 kommentarer
Vis kommentarer