Public fup

SAMTIDIG med maraton-forhandlingerne i Forligsinstitutionen har de stridende parter haft travlt med under hånden at tippe medierne med oplysninger, som har passet til deres dagsorden.

Den slags spin er en del af spillet – uanset om de involverede er underlagt tavshedspligt eller ej.

MEN DR Nyhederne har ifølge nyhedschef Thomas Falbe ikke deltaget i løjerne. Slet ikke:

’Vi har taget den beslutning, at vi er meget varsomme med at bringe stykvis information fra parterne i forhandlingerne’. ’Vores reportere og korrespondenter får masser af informationer, som vi ikke bringer, fordi vi ikke kan verificere rigtigheden’.

Og som han tilføjede: ’Du risikerer at stå og sige noget, som er forkert det næste øjeblik’.

MED ANDRE ord: DR Nyheder bringer kun sande og faktuelle nyheder – og først når de er tjekket i alle ender og kanter.

VI KAN næsten høre DR’s bestyrelsesformand, Michael Christiansen, klappe anerkendende. For han har beskrevet DR som ’en stor, kraftfuld public service-organisation’, der leverer ’den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier eller holdninger’.

DET ER dæleme public service, der vil noget. Men i den virkelige og praktiske verden er det en omgang public fup og sludder.

ET ILLUSTRATIVT eksempel: I marts skrev DR på sin hjemmeside: ’Planerne om at bygge en bro over Kattegat bliver i den grad vakt til live’.

Men pludselig blev artiklen ændret til: ’Drømmen om at bygge en bro’, osv.

Omformuleringen skyldtes – som Radio24syv har afsløret – at trafikminister Ole Birk Olesens (LA) spindoktor havde haft artiklen til gennemsyn og krævet indledningen ændret.

DEN POLITISK farvede redigering måtte DR siden beklage. Men hvad værre er: DR beklagede ikke, at hele artiklen og et indslag i TV Avisen var ren manipulation med trafikministeren i hovedrollen.

JUBLENDE kunne Ole Birk Olesen fortælle, at en bilbro over Kattegat kun ville koste 58 mia. kr. og var betalt tilbage på 32 år.

Havde TV Avisen tjekket Vejdirektoratets rapport i stedet for at agere mikrofonholder for Dyt-Ole, havde det stået klart, at regnestykket var baseret på forældede tal.

DR NYHEDER må selv rode med sine nyheder. Men når den licensbetalte medie-mastodont vil fremhæve sig selv på andres bekostning, risikerer den at blive ramt i nakken af ’den objektive sandhed’.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen