Putin kåret

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

ALLE VIDSTE på forhånd, at Putin ville vinde det russiske valg. Og det gjorde han da også. Mere overbevisende, end de fleste havde forestillet sig. Han blev kåret. Over 50 millioner vælgere bakkede op om den 65-årige magt-politiker og gav ham seks år mere i centrum af Kreml. Formentlig godt hjulpet på vej af lidt valgsvindel her og der, men det er man så vant til på de kanter.

DE ANDRE præsidentkandidater havde ikke en chance. De store russiske medier, der alle er statskontrollerede, støttede Putin døgnet rundt i valgkampen, mens hans rivaler nærmest blev tiet ihjel. Eller gjort til grin. Eller fængslet. Det var paroler om Putin eller kaos overalt.

DEN DIPLOMATISKE krise med Storbritannien og Vesten efter nervegas-angrebet på en tidligere dobbeltagent og hans datter i den sydengelske by Salisbury har på ingen måde indvirket negativt på Putins popularitet. Tværtimod.
Han afviser pure beskyldningerne om, at Rusland står bag. Selv om tekniske analyser har identificeret den anvendte nervegift som Novichok, der blev udviklet i Sovjetunionen. Og selv om gift-likvidering passer ind i et mønster af brutal russisk fremfærd.

SAGEN BLIVER i de russiske medier brugt til igen at fremhæve, at Vesten er ude efter Rusland. Og Putin er manden, der beskytter russerne fra alt det onde udefra.
Som Danmarks ambassadør i Rusland, Thomas Winkler, udtrykker det: – Putin er populær, fordi han er symbolet på den stærke mand og den stærke centralmagt.

LUFTEN MELLEM Vesten og Rusland har ikke været koldere siden den kolde krig, hvor det at smide diplomater ud nærmest var daglige operationer. Det russiske valg har næppe gavnet klimaet.
En endnu mere selvbevidst Putin vil fortsætte med at benægte enhver form for indblanding i gift-angrebet og svare massivt igen, hvis Storbritannien optrapper sanktionerne med støtte fra USA og EU.

SELV OM ØKONOMIEN i Rusland er værre end for fire-fem år siden, synes det ikke at være et emne, der generelt optager befolkningen. Det vigtigste er at have en stærk mand i spidsen for landet. En aggressiv Putin mod øst. Og en uberegnelig og brovtende Trump mod vest. Det ser mørkt ud.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+