Putins Marie

Marie Krarup har også ytringsfrihed. Foto: Jonas Olufson
Marie Krarup har også ytringsfrihed. Foto: Jonas Olufson

BÅDE FRA HØJRE og venstre side af dansk politik hagler øretæverne ned over Dansk Folkepartis forsvarsordfører, den Putin-venlige Marie Krarup, fordi hun har formastet sig til at angribe Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

I et interview i Jyllands-Posten kritiserer hun spiontjenesten for i sin seneste risikovurdering at vægte den militære trussel fra Rusland højere end faren for islamisk terrorisme.

– Jeg tror desværre, at FE er blevet påvirket af politikerne. Når vi nu ved, at folk bliver dræbt i Europas gader af islamiske terrorister, burde tjenesten have lagt mere vægt på det end på truslen fra Rusland, lyder det fra DF’s skrappe tante.

FORSVARSMINISTER Claus Hjort Frederiksen (V) er forarget over, at Marie Krarup tillader sig at sætte spørgsmålstegn ved spiontjenestens arbejde og anklager hende for ’at piske en stemning op’. Det er lige før, han beskylder hende for landsskadelig virksomhed.

Socialdemokratiets udenrigsordfører, Nick Hækkerup, følger trop og betegner Krarup som kugleskør. Og den radikale Martin Lidegaard appellerer til DF-bossen Thulesen Dahl om at lukke munden på sin partifælle.

NORMALT HAR VI sjældent grund til at tage Marie Krarup i forsvar, men her iler vi hende alligevel til hjælp.

For selvfølgelig skal DF’s forsvarsordfører – og alle andre – have lov til at kritisere både FE og PET, når de føler det nødvendigt. Og der er nok at komme efter.

Og selvfølgelig gælder ytringsfriheden også for Marie Krarup, der i parentes bemærket er uddannet sprogofficer i russisk. Også når hun hylder Putin og dermed er let at udstille som hans nyttige idiot.

HUN HAR RET I, at det virker påfaldende, at FE skruer retorikken op over for truslen fra Rusland på samme tidspunkt, som regeringen med forsvarsministeren i spidsen skingert kræver stærkt forhøjede militærbudgetter netop på grund af frygten for, hvad Putin kan finde på. Det ligner bestilt arbejde.

DANSK FOLKEPARTIS holdning over for islam som roden til alt ondt i verden er velkendt, og derfor ligner Krarups udfald mere et religiøst end et politisk budskab.

Det kan man mene om, hvad man vil, men Claus Hjort Frederiksen, Nick Hækkerup og andre forargede politikere gør demokratiet en bjørnetjeneste ved at forsøge at lukke munden på hende.

215 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere