Pyromanen

VALGKAMPEN KØRER i højeste gear, og kandidaterne skyr intet middel for at få omtale.

Tag nu bare Venstres Kristian Pihl Lorentzen, der – forklædt som politiker – har forsøgt sig som pyroman i sit valgområde.

Han lejede et kulfyret damplokomotiv, som i søndags fragtede politikere og vælgere rundt i landsdelen.

KL. 12.28 MODTOG Midt- og Vestjyllands Politi et opkald om, at der var brand i et mindre naturområde.

Og så gik det ellers slag i slag. Frem til kl. 17.53 fik myndighederne yderlige ni anmeldelser om ild i diverse buskadser på lokomotivets rute.

OPKALDENE STOPPEDE først, da Pihl Lorentzen og hans gæster var kørt i remise.

Politiet mener, at brandene skyldes gnister fra skorstenen.

– DET ER ÆRGERLIGT, men jeg har ikke haft planer om at sætte ild til noget, udtalte Venstre-politikeren til TV2 Midtvest med flakkende blik.

VI TROR HAM IKKE. Vi er sikker på, at Pihl Lorentzen bevidst lavede sit stunt for at aflede opmærksomheden fra den storbrand, hans partiformand, statsministeren, har antændt i den borgerlige lejr.

LARS LØKKE HAR brugt starten af valgkampen på at brænde Blå Stue ned til grunden med sit løfte om ekstra velfærd for 69 milliarder og sin uvilje mod at tale skattelettelser.

Det har efterladt en brandtomt og skabt raseri og tænders gnidsel hos regeringspartnerne, de konservative og Liberal Alliance, der er gået til valg på skattelettelser og nedskæringer i den offentlige sektor.

OG LEDERSKRIBENTERNE på de borgerlige medier er grædefærdige. De beskylder Lars Løkke for at være skabs-socialdemokrat:

’Det eneste håb om at vække det borgerlige Danmark til live skal komme fra erhvervslivet og dets organisationer. Stands al økonomisk støtte til de partier, der har ’borgerlig’ som falsk varebetegnelse. Så probate midler synes nødvendige for at bringe disse partier ud af den socialdemokratiske trancetilstand, som de ulykkeligvis befinder sig i,’ skriver Jyllands-Posten.

SNØFT. Al den dårligdom overskyggede Pihl Lorentzen med sin jyske aktion en kort stund og fik vælgerne til at trække overbærende på smilebåndet.

MÅSKE SKULLE HAN køre en tur med damplokomotivet igen næste søndag. Men husk at varsko brandvæsenet i god tid forinden.

99 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere