Radikal pension

MORTEN Østergaard, der så gerne vil fremstå som handlekraftig radikal boss, har igen skaffet sig massiv omtale i medierne. Denne gang om pensionsalderen.

DEN RADIKALE leder har fundet på, at pensionsalderen skal rykkes til 68 år fra 2025 – og ikke fra 2030, som et komfortabelt folketings-flertal ellers har besluttet.

BAGGRUNDEN for den radikale enegang er en frygtelig masse beregninger om, hvordan befolkningen er sat sammen om ti og 15 år osv.

PÅ BUNDLINJEN står, at de yngre årgange bliver mindre og mindre, samtidig med at de ældre lever længere og længere. Ergo bliver folk nødt til at blive på arbejdsmarkedet i flere år.

JAMEN, det lyder jo så fornuftigt, ikke sandt? Problemet med forslaget er – ligesom så mange andre, der alene bygger på statistik og fremskrivninger – at det ikke tager højde for, at det handler om mennesker af kød og blod.

UTVIVLSOMT vil mange radikale kernevælgere sagtens kunne forlænge deres arbejdsliv uden de store problemer.

MEN PÅ arbejdsmarkedet findes rigtig mange håndværkere og ansatte i service-branchen, der grundet først og fremmest fysisk nedslidning vil have mere end svært ved blive på arbejdsmarkedet, til de er 68.

MÅSKE vil det overraske den radikale leder, men mange mennesker må allerede i dag opgive at holde sig kørende, til de når den nuværende pensionsalder på 65.

DET radikale forslag kan ikke samle flertal. Og tak for det. Partiet bør dog have tak for at lufte sine konkrete idéer modsat eksempelvis Venstre, der holder sine regnestykker hemmelige til efter valget.

UDEN TVIVL havde Socialdemokraterne gerne set, at regeringspartneren havde holdt kæft. De radikale har jo før skabt problemer med deres solo-meldinger.

TÆNK blot på balladen om stramningen af familiesammenførings-reglerne for flygtninge eller slagsmålet om EU’s bankunion.

MAN KAN mene, at SR-regeringen bør pensionere sig selv. Det hændervridende problem er dog, at konsekvenserne vil være uhyggelige.

134 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere