Rigtige venner

DANSK FOLKEPARTIS fiskeriordfører, Ib Poulsen, siger højt, hvad mange tænker: At der tegner sig et billede af, at kvotekonger har købt sig adgang til statsminister Lars Løkke Rasmussen.

– LøkkeFonden minder mere og mere om en erhvervsklub, hvor man – trods det gode formål – kan købe sig adgang til landets højeste embede, siger han.

IB POULSEN henviser til Ekstra Bladets afsløringer.

De viser, at Lars Løkke har lånt et sommerhus i Skagen kvit og frit af kvotekongen John-Anker Hametner, og at denne sammen med 11 andre stor-fiskere og fiskeri-virksomheder har givet 190.000 kr. til LøkkeFonden, som blev overdraget ved et såkaldt torskegilde i Thyborøn 21. januar.

NÅR LØKKE ANGRIBES personligt, plejer Venstres bulldog Claus Hjort Frederiksen at gå på banen.

Hvilket da også skete i går, hvor Hjort kaldte Ib Poulsens udtalelser for ’noget svineri’ og mente, at de er led i en smædekampagne mod statsministeren.

I dag er Lars Løkke i samråd i Folketinget om sagen, men de færreste forventer, at det resulterer i andet end en masse søforklaringer og anden sniksnak.

VI HAR PÅ INGEN måde belæg for at beskylde Lars Løkke for korruption, men han er selv skyld i, at mistanken breder sig. 

Problemet er, at Løkke tror, at han både kan optræde offentligt som privatpersonen Lars Løkke og som statsminister Rasmussen. Men det kan han ikke.

VI GENTAGER GERNE, hvad Ritt Bjerregaard skrev i sin klumme her i avisen i mandags:

’Lars Løkke er statsminister hele tiden, netop hele tiden. Det er ikke en deltidsbeskæftigelse, hvor han kan bestemme sig til ikke at være statsminister. Han kan slet ikke slippe for det uden at gå af, og det ser han ikke ud til at have planer om.

Der er intet privat ved, at han deltager i fester, som kvotekongen John-Anker Hametner betaler for. Han siger selv, at det ikke har noget med hans virke som statsminister at gøre! Hvordan kan han tro, at han kan få andre til at opfatte det sådan, at kvotekongen eller stor-fiskeren bare giver til LøkkeFonden – bare navnet!’.

FRA TIDLIGERE SAGER ved vi, at Lars Løkkes dømmekraft kører i et meget lavt gear, når det handler om at rage til sig.

Intet tyder på, at det har ændret sig. Tværtimod. Så man kan roligt sige, at han ligger, som han har redt.