Rockernes velbetalte håndlangere

ALLE HAR RET til et forsvar. Også rockerne. Men som advokat har man vel også lov til at sige nej tak til at forsvare en rocker? 

Spørgsmålet er aktuelt, fordi vi her på Ekstra Bladet har lavet en gennemgang af, hvem rockerne foretrækker som deres forsvarer. Listen omfatter en perlerække af kendte og fra tv højt profilerede danske advokater som Michael Juul Eriksen, Mette Grith Stage, Peter Secher Schmidt og et par mere.

ROCKERSAGERNE er guf for advokater. De giver tv-tid, fordi sagerne som regel er stærkt eksponerede. Denne kendisfaktor kan advokaterne omsætte til cool cash, fordi rockerne og deres vedhæng konstant anholdes og har brug for advokater. 

Derfor har vi også set advokater, der markedsfører sig selv i de kriminelle rocker-miljøer i fængslerne med uddeling af gratis kasketter og hættetrøjer påtrykt advokaternes navne. Så ved rockerne, hvor de skal ringe hen, når de får problemer. Vel at mærke ikke hvis, men når. For rockerne er ikke tilfældige grupperinger af motorcykel-entusiaster, de er organiserede kriminelle. 

DET ER NETOP her, det gode spørgsmål til stjerneadvokaterne må lyde: Hvorfor er I så ivrige efter efter at forsvare en gruppe mennesker, hvis profession er kriminalitet? Det handler jo ikke om småkriminelle?

EN AF ADVOKATERNE, Anders Schønnemann Olesen, siger, at han ikke har svært ved at ’se sig selv i spejlet’. For ham handler det om det ’juridiske og faglige’. Og så længe det gør det, er det ligegyldigt, at det tilfældigvis er de mest kriminelle i Danmark, der gerne vil have hans hjælp. 

Anders Schønnemann Olesen er partner i advokatkontoret TVC. En anden partner er Michael Juul Eriksen, Danmarks absolut mest kendte rocker-advokat, der blandt andet har fået Brian Sandberg frikendt for to drabsforsøg. TVC er blevet kæmpestore på de højt profilerede rocker-sager og er altså blevet det helt uden dårlig samvittighed, må man således forstå. 

MEN HVAD MED moralen i alt det her? Der findes jura, og der findes moral. Og de to er ikke nødvendigvis det samme. Når advokater advokerer lige så meget for at få rockere i deres juridiske butik som for at røgte loven, kan de fleste se forskellen. Så smelter advokatfirmaernes fine ord om ’ret til et forsvar’ og bliver til en flydende rocker-forbindelse. 

Kan stjerne-advokater virkelig forsvare det?