Annonce:
Annonce:

Rød røv

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Venstreorienterede er solidariske. Borgerlige er egotrippere. Sådan lyder en udbredt politisk fortælling i Danmark.

Der er imidlertid nyt i sagen.

Venstreorienterede har besluttet at ophøre som de svages og de syges værn mod borgerlig egoisme.

I København har både Socialdemokratiet, Enhedslisten og Alternativet – i nævnte rækkefølge – haft muligheden for at sætte handling bag diverse valgkanonader af ord om social forståelse og solidaritet.

Men alle tre partier har meldt pas.

Alle tre partier er fast besluttede gået forbi døren ind til beskæftigelses- og integrationsborgmester-kontoret og fortsat til posterne for henholdsvis børn og unge, teknik og miljø samt kultur.

Annonce:

De er alligevel ikke kontanthjælpsmodtagerens eller indvandrerens første og bedste ven, der vil sikre folk med udsigt til evighedslignende ophold i beskæftigelsesforvaltningens hamsterhjul en vej ud og bort fra lange, tågede eftermiddage afsondret fra det arbejdende fællesskabs liv og vigør.

De vil øjensynligt hellere sikre cykelstier, terapihaver og gadeteater.

Særligt Enhedslistens og Alternativets vælgere har i denne forbindelse uddelt verbale huskekager til partierne for, hvad der opfattes som et rendyrket svig.

Hos Enhedslisten forsvarer man sig med, at beskæftigelses- og integrationsområdet er så tilplastret med specifik lovgivning, at en borgmester ikke er levnet arbejdsrum på området.

’Det vil være marginalt, hvad vi kunne ændre’, begrunder Enhedslistens Pelle Dragsted.

Dette har fået socialrådgiver Puk Sabber til at irettesætte både Dragsted og hans parti. Socialrådgiver, der også kendes fra Ekstra Bladets spalter, skriver på sin Facebook-profil:

’I har svigtet alle de socialt udsatte og syge borgere i København ved valget af borgmesterposter. Punktum. Ingen undskyldning kan redde jeres røde røve.’

Annonce:

Alternativets Niko Grünfeld begrunder sit valg af posten som kulturborgmester frem for beskæftigelses- og integrationsborgmester med, at det er Alternativets politik at få ’kunst og kultur ind i centrum for samfunds- og demokratiudviklingen’.

’Jeg er overbevist om, at vi kan gøre den post til vores helt egen og virkelig vise, hvor stor en forandring vi netop igennem kunsten og kulturen kan skabe’, skriver den nye kulturborgmester på Facebook.

Det lyder unægtelig, som om posten først og fremmest er Grünfelds egen, og som om den ’store forandring’ fortrinsvis vil finde sted i hans eget sociale liv.

Og hermed er vi tilbage ved den overordnede pointe:

Der er ganske enkelt nyt i den politiske grundfortælling om, at venstreorienterede er solidariske, og borgerlige er egocentriske.

Det er tid at vende den om. De storbyrøde har i hvert fald forladt forestillingen. Og i tilgift har de demonstreret, at nu om dage er de faktisk mest til for deres egen skyld.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: