Annonce:
Annonce:

Røde linjer

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

ENHEDSLISTEN har skrevet revolutionen ud af sit principprogram. Den politiske kamp skal ikke længere udkæmpes med våben i gaderne. Den skal nu udkæmpes med argumenter i Folketings-salen.

DERFOR handler Enhedslistens realpolitiske virkelighed om at finde ud af, hvad partiets mandater skal bruges til. Eller mere præcist: Hvad skal mandaterne ikke bruges til?

POLITISK ordfører, Pernille Skipper, åbnede i forbindelse med årsmødet her i store bededags-ferien for en diskussion om, hvordan partiet skal stille sig, såfremt rød blok med statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) i front vinder næste valg.

DE KOMMENDE måneder skal medlemmerne diskutere strategien, der skal ende med nogle ’røde linjer’ for, hvad partiets folketingsgruppe kan acceptere for at være en del af Mette Frederiksens parlamentariske sikkerhedsnet.

Annonce:

OVERSKRIDES en ’rød linje’ vil partiet – forlyder det – være indstillet på at vælte en S-ledet regering med risiko for, at blå blok igen får magten.

DISKUSSIONEN er i høj grad relevant – og tiltrængt. Under SRSF- og senere SR-regeringen blev Enhedslisten brugt og behandlet som stemmekvæg og nøjedes med at slå sig i tøjret, når finansminister Bjarne Corydon (S) og den reelle regeringsleder, Margrethe Vestager (R), ’pissede på folk’ med almindelige indkomster.

DET SKAL ikke gentage sig, lyder det fra partiets ledende kadre. I hvert fald har Pernille Skipper signaleret, at den ’røde linje’ bl.a. overskrides, hvis en S-regering vil øge ’fattigdom og ulighed’.

OK, SÅ blev vi så meget klogere. Eller hvad? For betyder det, at Enhedslisten accepterer en S-regering, der f.eks. bevarer kontanthjælps-loftet og de blodige forringelser, som arbejdsløse slås med?

Annonce:

ELLER HVAD med flygtningene? Socialdemokratiet er gået i seng med Dansk Folkeparti, og alt tyder på, at Mette F. er ganske tilfreds med DF-leder Kristian Thulesen Dahls præstationer. Trækker Enhedslisten en ’rød linje’ dér?

DET ER blot to spørgsmål og dilemmaer. Der er – og vil komme – utallige flere, for Socialdemokratiets kurs med Mette F. og Henrik Sass Larsen ved roret peger mod mere blå end rød politik.

NOK HAR rød blok netop fremlagt et samlet klima-udspil. Men politik handler om andet end, hvordan vinden blæser. Så det bliver interessant at se, hvor Enhedslisten trækker 'de røde linjer'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: