Rolling Troels

MAN SER DET for sig: Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er kaldt til kammeratlig samtale for at modtage for store gaver fra erhvervslivet.

Hos Lars Løkke.

DET ER IKKE et drama. Det er en Holberg-komedie. Det kan ingen tage alvorligt. Vi må le.

Men når vi har grinet færdig, er det på sin plads at gøre opmærksom på alvoren. Den kan formuleres som et spørgsmål:

Hvorfor må Troels Lund Poulsen som minister modtage koncert-billetter for 20.000 kroner, når ansatte i det offentlige både dømmes og fyres for langt mindre?

SOM VI FORTALTE i Ekstra Bladet i går, blev en ansat i Forsvaret i januar idømt ti dages betinget fængsel for bestikkelse. Den ansatte havde modtaget en mobiltelefon til en værdi af 2500 kroner fra en it-udbyder.

Og en ansat i Rigspolitiet er blevet idømt 20 dages betinget fængsel og fyret for at modtage en iPad til en værdi af 6000 kroner.

MEN MINISTRE ER IKKE ansatte, vil Løkke og Lund Poulsen forsvare sig. Hvilket er sandt. De er ikke underlagt samme regler. Dog skal ministre kunne give ’en tjenstlig begrundelse’, og her får beskæftigelsesministeren et problem a la dengang, han modtog et Rolex-ur til næsten 70.000 kroner af en oliesheik og fik sit øgenavn ’Trolex’.

Der er ingen grund til at tale regler eller jura her. Vi bør i stedet tale moral.

For det er med Troels Lund Poulsen og hans koncert-venner, som det er med statsministeren og kvotekongerne. 

Det er ikke beløbenes karakter, det drejer sig om, men derimod ministrenes.

HVORFOR KAN MAN i Venstre ikke finde ud af at sige ’nej’? Hvorfor kan Troels Lund Poulsen og Lars Løkke ikke bare betale selv og dermed slippe for enhver mistanke? Det er vel ikke svært?

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er den politiker, der mere end nogen anden har talt om ’tillidssamfundet’. Om at vi i Danmark ikke må miste ’tillidssamfundet’. Om hvor værdifuldt, uvurderligt og kostbart ’tillidssamfundet’ er. Og om hvordan medierne ødelægger det og fremmer mistillid og politikerlede.

Det er her, man gerne må begynde at grine igen. Eller græde. Alt efter temperament. Ludvig Holberg ville nok begynde at skrive et stykke.

175 kommentarer
Vis kommentarer