Annonce:
Annonce:

Sådan bekæmpes terror

Vi får formentlig et folketingsvalg om få dage. Enten fordi regeringen væltes, eller fordi Mette Frederiksen imødekommer de radikale. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Vi får formentlig et folketingsvalg om få dage. Enten fordi regeringen væltes, eller fordi Mette Frederiksen imødekommer de radikale. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DET ER FORKERT at afholde folketingsvalg nu, mener en del. Heriblandt Ekstra Bladets egen politiske kommentator Hans Engell. ’Vi skal koncentrere os om landets sikkerhed og ikke gå ud i en valgkamp,’ som Engell over for Ritzau har citeret et uvist antal anonyme danskere for at mene. Underforstået, at det mener han selv. Og mange andre synger samme sang.

DET ER BARE ikke sandt.

Faktisk er det vigtigste, at Danmark ikke lader sig intimidere. For hvad vi slet ikke skal lige nu er at lade andre end Folketinget afgøre, om et valg skal afholdes.

VI ER OPPE mod terror. Sabotagen mod gasledningerne i Østersøen kan næppe være udført for andet end at sprede skræk og rædsel i en offentlighed, der således forventes at reagere ved at erklære en form for undtagelsestilstand. Eksempelvis vedtage at der ikke kan afholdes valg.

Annonce:

Men man skal huske, hvordan terror bekæmpes. Man bekæmper terror ved ikke lade sig terrorisere af den.

TERRORISME NÆRES af den angst, den kan sprede – ikke af den tilslutning, den kan opnå. Bekæmpelsen af den består derfor i ikke at give efter for frygten. Den består i ikke at annamme rædselsscenarier i dens kølvand.

Det sidste indbefatter i dansk tænkning at undgå at forstærke og udvikle bekymringen over angrebet på Nord Stream-gasforsyningen nær Bornholm til en forestilling om eksempelvis en forestående russisk invasion. Dertil er vi nødt til – indtil det modsatte er godtgjort, og selvom om russerne sandt nok er et kvalificeret bud – at fastholde, at vi ikke ved, hvem der har begået angrebet på gasledningerne.

DERFOR KAN DET dog stadig være begavet at udsætte et valg – og gøre Radikale Venstre, som har forlangt udskrivelsen, opmærksom herpå. Udsættelse skal bare begrundes med noget andet.

Annonce:

Danmark befinder sig i den største økonomiske krise siden 70’erne. Vi er ramt af eksplosive priser – ikke mindst på energi – af stejlt stigende renter og af lodrette fald på aktiemarkedet. I de mest pressede husholdninger kan det til vinter blive et spørgsmål om at bevare hus og hjem og mad på bordet.

DANSKERNE HAR IKKE brug for fire uger, hvor politikere skiftevis mundhugges og gør sig til i medierne med vidtløftigheder. Der er brug for løsninger. Der er brug for handlinger i stedet for holdninger.

Vi får formentlig et folketingsvalg om få dage. Enten fordi regeringen væltes, eller Mette Frederiksen imødekommer de radikale. Men det svækker næppe landets sikkerhed.

Her skal vi alligevel først og fremmest ty til vores allierede – mere end til forsvarsminister Morten Bødskov eller statsminister Mette Frederiksen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
590 kommentarer
Vis kommentarer
BREAKINGBREAKING
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: