Sass’ svipser

Følg Leder

’DE politiske partier er jo udformet og designet i en tid , hvor man ikke havde noget fornuftigt at foretage sig i sin fritid, og i stedet gik til møder og forsamlinger og foredrag’... sådan lyder en af Henrik Sass Larsens provokerende analyser i et speciale fra Københavns Universitet, der nu er kommet frem i dagbladet Information.

MEDLEMS-DEMOKRATIET i de ’gamle’ partier affejer han som illusorisk, selv om man stadig lader som om , at partitoppen lytter til, hvad medlemmerne mener. I virkeligheden er det inderkredsen i partitoppen, der lægger linjen.

JA...sådan gik det ifølge Information over stok og sten med Sass’ arrogante og kyniske betragtninger, da han blev interviewet til specialet for to år siden.

GRÆSRØDDERNE i partiets organisation blev rasende og følte sig trådt på af Sass Larsens udtalelser, da Ekstra Bladet i går bad om deres kommentarer.

MEN det største offer,er åbenbart Sass Larsen selv. Nogen vil ham det ondt, den stakkels mand. Hans betragtninger fra ’taget ud af en kontekst’, påstår han. Og som noget af det vigtigste understregede både Sass Larsen og hans partisekretær, at udtalelserne om ’markedspartier’ til universitets-specialet aldrig var tænkt som noget, der skulle i medierne.

DÉT sidste tror vi på. For Guds skyld nej da! Det var ikke meningen offentligheden skulle høre, hvad Sass egentlig mener om partimedlemmernes betydning og indflydelse, eller mangel på samme. Og hvis han er vildt uenig med sine egne udtalelser - ja, så er han da en kylling og en slapsvans, at han ikke magter mere diskussion end lidt Twitter og en vrissen kommentar. Det virker ikke troværdigt.

EMNET er jo vigtigt nok! Hvem bestemmer, hvilken politik partierne stiller op med . Og hvorfor vender store dele af vestens befolkninger mod nye partier og politikere? Socialdemokratiet er jo selv et parti i vanskeligheder og opbrud. Fyldt med akademikere i Mette Frederiksens spinhær på Christiansborg. Men at påstå lidt nedladende, at vælgerne hellere vil bruge deres fritid på andet end politik i dag, er forkert - forsamlingshuset er bare erstattet af så mange andre træfpunkter, hvor debat og diskussioner kører på højtryk

’ET BLUFFNUMMER’ i dansk politik, har Sass hånligt omtalt Alternativet som. Men det er trods alt udsprunget af mange, mange samtaler mellem almindelige mennesker, der gerne vil lave politik og ændre samfundet. Det kunne Sass måske lære noget af. Hvem er det lige, der er et bluffnummer?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter