Satans københavnere

EN FORBITRELSE af orkanstyrke hamrede i går ned over hovedstaden fra alle egne af provinsen.

KØBENHAVNS Borgerrepræsentation stemte nemlig nej til at til at tage ekstra 200 flygtninge torsdag aften, og så åbnede en lang række, især jyske, borgmestre for hanerne: Uanstændigt. Latte-drikkende, selvtilstrækkelige og usolidariske ...

MISFORHOLDET mellem mere eller mindre fattige udkantsområder, der bliver pålagt flygtninge, og så det boomende København, der svømmer i indtægter og arbejdspladser, fik provinsen til spontant (igen) at åbne for sluserne af opsparet indignation over ulighederne. Det er bare at trykke på knappen!

12.000 flygtninge skal fordeles på landets 98 kommuner. Men København og fire andre hovedstads-kommuner er blandt de, der slipper helt for at modtage flygtninge i denne omgang.

ÅRSAGEN er, at de allerede i årtier har taget deres store del af indvandrere og flygtninge i forhold til deres antal af borgere og stadig slås med problemerne. Mens andre er gået helt fri og/eller kun har taget få.

At en afstemning på Københavns Rådhus kom på tale, skyldes kun, at SF, R og Enhedslisten er ivrige efter, at byen skal tage flere, end den er pålagt. Det er et flertal imod, bl.a. S. Udfaldet af afstemningen var derfor helt forudsigeligt. Men det stoppede altså ikke forslags-stillerne – heller ikke integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

HUN har muligvis fået pudset sin politiske profil af. Men aktionens dønninger har fået København til at fremstå som sølle, forkælet og fremmedfjendsk. Det er ikke rimeligt. SF og de radikale har i øvrigt selv været med til at bestemme i Folketinget, hvordan Udlændingestyrelsen skal fordele flygtninge og asylsøgere. Så hvad med at gå løs på den?

MANGE kommuner i Udkantsdanmark er både knalddygtige til og glade for deres nye opgaver med at drive flygtningecentre. Det giver dynamik, arbejdspladser og børn i skolerne. Aftalerne skulle tilmed være skruet sammen, så der er et lille overskud. Det gælder f.eks. i Langeland og Jammerbugt kommuner.

119 kommentarer
Vis kommentarer