Se ham i øjnene

LIBERAL ALLIANCE holdt lørdag landsmøde i Aalborg.

De andre partier bruger to dage på sådan et møde, men da de menige medlemmer alligevel ikke har indflydelse på, hvad partiledelsen beslutter, kan den sag overstås på en enkelt dag i LA.

PÅ TALERSTOLEN stod en ny og forandret partileder Anders Samuelsen. Han var mild i mælet, og rent undtagelsesvis kritiserede han ikke de øvrige partier i blå blok, men rakte i stedet hånden ud til et regeringssamarbejde med Venstre, Dansk Folkeparti og de konservative:

’Kom nu. Lad os komme i gang. Lad os finde ud af det samarbejde. Lad os få en flertalsregering.’

ANDERS SAMUELSEN har således gennemført en komplet cirkel. Straks efter det seneste valg til Folketinget opfordrede han til dannelsen af en borgerlig flertalsregering. Som bekendt uden held. Siden har han mest brugt tid på at true Venstre-regeringen på livet.

ALLEREDE UNDER regeringsforhandlingerne bedyrede han, at regeringen ville få en ’ekstremt kort levetid’, hvis den ikke leverede lettelser i topskatten. Da nogen stillede sig lidt skeptiske over for den trussel, erklærede han pompøst:

’Se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er.’

EFTERÅRET gik hen uden topskattelettelser, så den stålsatte Anders Samuelsen krævede, at de i hvert fald skulle komme inden grundlovsdag i år.

Men der bliver heller ikke gennemført topskattelettelser i foråret, og i februar ændrede Anders Samuelsen fristen. Nu skulle det ske senest i december måned i år:

’Vi ved til jul, om vi får valg eller reformer.’

ELLER INGEN af delene, må vi nu konkludere. Anders Samuelsen truer ikke længere, men taler i stedet om en borgerlig flertalsregering – en idé, der helt åbenbart ikke har nogen gang på jorden.

En regering bestående af V, DF, K og LA ville være så besynderlig en skabning, at den kunne få et næbdyr til at se helt fornuftig ud.

De fire partier har så modsatrettede holdninger til centrale emner, at regeringen ville være handlingslammet fra første dag.

ANDERS SAMUELSEN må være klar over, at hans idé er dødfødt, men så slap han da for at bruge landsmødet på at kravle endnu højere op i et træ, han vanskeligt kan komme ned fra.

Se ham i øjnene. Der er ingenting at se.

Vi ved til jul, om vi får valg eller reformer

63 kommentarer
Vis kommentarer