Sejr til de lovreligiøse

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Det er ikke alt, der kommer fra Menneskerettighedsdomstolen, der er rigtigt. Eller for den sags skyld begavet.

Domstolen har netop givet Østrig medhold i, at det var en krænkelse af religiøse følelser, da den østrigske debattør Elisabeth Sabaditsch-Wolff på et seminar om islam fremførte, at profeten Muhammed var pædofil.

’En 56-årig og en seksårig – hvad kan vi kalde det andet end pædofili?’

Sådan udtalte Wolff med henvisning til ægteskabet mellem profeten og hans seksårige hustru, Aisha, som han fuldbyrdede ægteskabet med, da pigen var ni år.

I 2011 blev Wolff idømt en bøde på 480 euro ved Wiens regionale ret for at have overtrådt de ’lovgivningsmæssige grænser for ytringsfrihed’. Sagen opstod i 2009 og har således først nu fundet en afslutning ved Menneskerettighedsdomstolen. 

Det stærkt bekymrende er ikke blot, at ethvert menneske naturligvis bør have ret til at stille det spørgsmål, Wolff stillede. Såvel som ret til at mene, at Muhammed var pædofil. Det angribelige er såmænd heller ikke, at vi i Danmark skal være underlagt Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol på dette punkt. For det bestemmer vi åbenbart ifølge diverse jurister selv. 

Det virkeligt oprørende ved dommen er, at den svigter alle de mennesker, der lever under og kæmper imod islamisme som en undertrykker.

 Ethvert lovreligiøst, islamisk land kan med dommen i hånden hævde over for alt og alle – ikke mindst Vesten selv – at fornærmelse af profeten er anerkendt som en forbrydelse.

Derfor er dommen et gigantisk intellektuelt og moralsk svigt. Menneskerettighedsdomstolen forærer politisk islam en gave, der kan anvendes til at bekæmpe ytringsfriheden samt dens fremmeste forsvarere.

I et demokrati bør ingen kunne gøre krav på, at deres religiøse følelser og dogmer skal gælde uden for deres egne hellige steder. I så fald gør de ikke krav på andres respekt, men på andres underkastelse.

I Danmark lærte vi af Muhammed-tegningerne, at islamisters voldelige selvretfærdighed er virkelig. Det handlede faktisk ikke om tegningerne. Det handlede om påstanden om krænkelse på profetens vegne og en ret til at udøve vold herpå. Nu har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol så givet de lovreligiøse ret.

I stedet for at bringe verden fremad og ind i lyset har domstolen bragt den tilbage til mørket. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind